PGA TOUR//

Smertefull avslutning for Hovland på første runde

Viktor Hovland åpnet sterkt, men fikk en tøff avslutning på åpningsrunden i Wells Fargo Championship torsdag.

Viktor Hovland og caddie Shay Knight i aksjon på førsterunden på Quail Hollow torsdag.
Publisert Sist oppdatert

En måned har gått siden en frustrert Viktor Hovland stormet ut fra Augusta etter bare to runder og misset cuten på PGA-tour for første gang på to år.

Torsdag – etter uker med trening for å få svingen til å sitte igjen – gjorde nordmannen «comeback» på touren i Wells Fargo Championship. 

Det startet bra. Og endte ganske smertefullt.

Kjedelig avslutning

Med tre hull igjen å spille hadde Hovland nettopp senket en birdie-putt på hull 15 for å gå to under par. Veien opp til Xander Schauffele (-7) på toppen av ledertavlen virket plutselig ikke så lang likevel.

Det skulle endre seg i løpet av de neste minuttene. 

For de tre avslutningshullene på Quail Hollow er alt annet enn enkle. Og da 26-åringen ikke fant fairwayen på 16 (par 4, 528 yards), endte han opp med dagens fjerde bogey og falt tilbake til -1.

På hull 17 (par 3, 189 yards) ble det «bare par» etter et utslag som hadde fortjent noe mer.

Og så smalt det på hull 18 (par 4, 476 yards) da Hovland igjen måtte ut i semiroughen fra tee. Derfra slo han ballen i vannet til venstre for greenen, måtte droppe i roughen og bruke to putter da han først nådde det kortklipte. 

Dobbelbogeyen sendte nordmannen ned på delt 43. plass (+2) etter den første av fire spilledager i Wells Fargo Championship.

Viktor Hovland traff bare 6 av 14 fairwayer torsdag, men tok igjen noe av det tapte på innspillene og greenene.

Traff ikke fra tee

Turneringen er Hovlands sjuende for året. Så langt er 19. plassen i The Genesis Invitational i februar hans beste resultat. Og heller ikke under åpningsrunden på Quail Hollow satt det lange spillet for fjorårets FedExCup-vinner.

Utslagene er normalt en av Hovlands absolutte styrker, men torsdag traff han bare 6 av 14 fairwayer og tapte 0,76 slag til feltet fra tee. Det plasserte ham helt nede på 56. plass på driving-statistikken blant 66 startende. 

Det er uvant kost for en av verdens beste slagmaskiner. 

Heldigvis er det ikke langt opp til toppen dersom Ekeberg-ekspressen får det lange spillet på skinner igjen. Bak Schauffele (-7) er trioen Collin Morikawa, Alex Norén og Rory McIlroy på -4, bare seks slag foran Hovland. 

PS! Du kan følge turneringen direkte på Eurosport/Discovery+ 

Se ledertavle her

Powered by Labrador CMS