Toursveipet//

Sterk proffdebut for Skogen

Etter fire år som stortalent på Texas Tech University, er Bård Skogen tilbake på «riktig» side av atlanteren. Denne uken debuterte han som proff på Nordic League.

Bård Skogen (t.h) sammen med superstjerna Ludvig Åberg (t.v) og Carl Didrik Meen Fosaas som lagkamerater fra høyskoledagene.
Publisert Sist oppdatert

Nordic League

Det er ikke mer enn halvannet år siden stortalentet Bård Skogen var konsekvent bedre enn den svenske superstjerna, Ludvig Åberg, i fem-seks måneder. Siden har det gått tråere, men veien til verdenstoppen har endelig startet for nordmannen.

Denne uken var det duket for proffdebuten i OnTee Grand Prix, på Laholms Golfklubb i Sverige. Etter en treg start med en runde på 71 slag (+1) viste den tidligere Texas Tech-eleven hva som bor i han. En bogeyfri 62-runde på torsdag ble etterfulgt av en avslutning på -4, med blant annet en lekker eagle inkludert.

Det holdt til en totalscore på -11 og delt 4. plass, tre slag bak den danske vinneren Christian Jacobsen.

Tidligere landslagstrener Niklas Diethelm har samarbeidet med Skogen i flere år, og var fornøyd etter turneringen.

– Med prestasjonene (han leverte, journ.anm) på college skal han helt klart være i toppen på Nordic League. Potensialet er høyt, og det blir viktig å jobbe med de riktige tingene, ha tålmodighet og la resultatene komme fordi du legger ned jobben som kreves. forteller Diethelm.  

Etter sommeren bestemmer han seg for om jakten på verdenseliten starter i USA, Europa eller i Norden. 

Se ledertavle

DP World Tour

På Europatouren for herrer spilles BMW International Open denne uken, på vakre München Eichenried Golfclub. Dette er en turnering norske golftilhengere har gode minner fra, ettersom Viktor Hovland vant her i 2021.

Denne uken er Kristian Krogh Johannessen eneste nordmann på startstreken, og Drammen-spilleren har åpnet godt.

Med to runder på 70 slag (-2), ligger 29-åringen på en delt 33. plass før lørdagens «moving day».

De to rundene ble kanskje spilt på like mange slag, men det var to veldig forskjellige stier som ledet dit. Torsdagens førsterunde inneholdt fem birdier, en dobbelbogey, en bogey og 11 par. Fredag noterte Johannessen seg for to birdier og 16 par.

Nordmannen hadde tre slag opp til en topp 10-plassering før. Skotske Ewen Ferguson ledet på -13.

Lørdagen i München gikk tyngre for seg. Johannessen kom skeis ut fra start, med bogeyer på hull 2 og 3, og fikk aldri helt taket på banen. Da han gikk av greenen på hull 18, var han pluss 4 for dagen, etter ytterligere fire bogeyer, to birdier og ni par.

Det ble litt mild klatrevirksomhet under søndagens avslutning. Med en runde på -1 tok Krogh seg opp ti plasser på resultatlisten og endte på en delt 52. plass.

Skotsk seier

Ferguson lå i tet hele turneringen og omsatte muligheten søndag kveld, dagen etter han fylte 28 år. 68-runden holdt til seier med to slags margin, foran australske David Micheluzzi. 

Ewan Ferguson tok sin tredje tittel på DP World Tour denne uken.

Se ledertavle

Ladies European Tour

Aramco Team Series-turneringen i London ble ferdigspilt fredag. Alle de tre norske jentene som deltok klarte kutten, og det var Dorthea Forbrigd som gjorde det best. Oslo-jenta lå på en 8. plass før avslutningen, men fikk det tøft på sisterunden.

Oslo-jenta måtte tåle hele seks bogeyer. Akkompagnert av tre birdier og ni par gikk 27-åringen tre over par, og endte til slutt på en delt 20. plass.

Marianne Skarpnord (+3) endte på 31. plass, mens OL-klare Madelene Stavnar (+5) reiser fra London med en 42. plass i kofferten.

Irske Leona Maguire vant turneringen på -8.

Se ledertavle

Korn Ferry Tour

Spillefri.

LPGA Tour

Spillefri.

Powered by Labrador CMS