Trump refser PGA-touren for behandlingen av LIV Golf

Den tidligere presidenten lot ikke sjansen gå fra seg da mikrofonene ble rettet hans vei torsdag.

Publisert

Donald Trump mener at PGA-touren gjorde «en stor feil» da de valgte konfliktveien med den saudi-arabiske utbryterligaen.

Den tidligere presidenten var torsdag i Miami for å spille pro-am før årets siste LIV Golf-turnering – en lagkonkurranse med hele 50 millioner dollar i potten. Det er den siste av åtte turneringer i et år som har splittet den internajonale golfsporten.

Og Trumps tilstedeværelse er langt fra tilfeldig.

Det blå monsteret

LIV Golf Team Championship spilles på én av eks-presidentens egne baner, Trump National Doral. Fra 1962 til 2016 var «Blue Monster» et fast innslag på PGA-touren. Men fra 2017 byttet touren sponsor og bane. De flyttet turneringen til Mexico, noe Trump tok som en fornærmelse.

Torsdag gikk han i gruppe med to av de mest profilerte utbryterne fra PGA Tour, tidligere verdensener Brooks Koepka og Sergio Garcia. Og etter runden tok han et kraftig oppgjør med PGA Tour og dens øverste leder, Jay Monahan.

– PGA Tour behandlet det så dårlig, mener Donald Trump.

– Folkene på toppen… Noe burde skje med dem. De behandlet det så dårlig. De burde tatt imot de saudi-arabiske investorene, som er veldig gode mennesker med ubegrensede penger. Og noe kunne vært ordnet veldig enkelt.

Årets Open-vinner, Cameron Smith, er foreløpig det siste store navnet som har meldt overgang til den saudiske utbryterligaen. Fra tidligere har stjerner som Phil Mickelson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Henrik Stenson og Patrick Reed blitt lokket over med milliarder av dollar fra det saudi-arabiske investeringsfondet.

Flere på vei over

PGA-touren har forsøkt å stoppe spillerflukten med å gjøre store endringer før neste sesong. Viktor Hovland er blant PGA Tour-stjernene som nå har forpliktet seg til 12 oppgraderte turneringer og en felles terminliste på 20 arrangementer.

Men flere spillere er likevel på vei til LIV Golf, skal vi tro Donald Trump.

– Mange andre kommer over, sier Trump. – Og vi snakker store navn. For stjernene er alltid veldig viktige i sport.

I løpet av få måneder har internasjonal herregolf nærmest blitt revet fra hverandre. Underveis har flere tatt til orde for at PGA Tour og LIV Golf må komme sammen for å finne ut hvordan de kan sameksistere på en mindre betent måte enn i dag.

– Jeg tror at kan løse seg til slutt, men PGA-touren har behandlet denne saken så dårlig, gjentar Donald Trump.

Powered by Labrador CMS