Tutta misset cuten i mini-comebacket

Suzann Pettersen måtte nøye seg med to runder i sitt «comeback» på Ladies European Tour.

Tre år etter at hun satte den avgjørende putten som sikret Europa seieren i Solheim Cup på Gleneagles i 2019, var Suzann Pettersen tilbake på banen i konkurranse. Det er naturligvis en begivenhet i seg selv.

Etter en åpningsrunde på respektable 73 slag (én over par) lå den norske Solheim Cup-kapteinen ett slag over den antatte cutgrensen etter første spilledag. Men de neste 18 hullene ble vesentlig tyngre for den pensjonerte majorvinneren.

– Jeg spiller her som en del av vervet til Solheim Cup. Først og fremst for å bli bedre kjent med de aktuelle spillerne til laget, forklarte Suzann Pettersen til Norsk Golf før turneringen.

På andrerunden fredag måtte Tutta opp i 78 slag. Dermed kom hun seg ikke videre til lørdagens finalerunde. Med en totalscore på 151 etter to runder var hun ett slag bak Karoline Lund (77, 73) og to bak Madelene Stavnar (73, 76), som heller ikke klarte cutgrensen.

Dermed er det bare ei norsk jente igjen i lørdagens finaespill i Aramco Team Series-turneringen i Jeddah. Det er Marianne Skarpnord, som lå på 46. plass etter en førsterunde én under par og en andrerunde to slag svakere.