NM 2024 // HERRER

Vant NM igjen: – Denne seieren smakte bedre

Mikkel Antonsen fra Gamle Fredrikstad GK ble norgesmester for andre gang etter omspillsdrama på Bogstad søndag kveld. Han dro rett til flyplassen for neste utfordring.

Mikkel Antonsen mottas med bobler av klubbkamerat Jørgen Winther etter seieren i omspillet.
Publisert Sist oppdatert

– Det er utrolig moro å stå her igjen etter syv år.  Og jeg må nok si at denne seieren smaker litt bedre. Jeg var jo så ung da jeg vant mitt første NM. Så jeg tror ikke at jeg helt skjønte hvor bra det var, sier Mikkel Antonsen etter å ha sikret seg en ny kongepokal.

Minutter tidligere hadde norgesmesteren fra 2017 nedkjempet Joachim Larsen Tegner på det første omspillshullet etter fire lange og krevende dager på Oslo Golfklubb. 

Avgjørelsen falt da Tegner gjorde bogey og Antonsen trillet i sitt par fra en drøy meter.

Måtte steppe opp

– Jeg ga meg jo en test på slutten der, innrømmer en lettet vinner. – Og jeg var ganske nervøs på den putten. Den var nedover også, og den måtte treffe, ellers hadde den fort vært en meter forbi.

Da han våknet søndag morgen, var han klar over at en ny NM-tittel ville kreve en god score. Han startet dagen ett slag bak Jarand Ekeland Arnøy og nevnte Tegner, som begge jaktet sitt første norgesmesterskap.

Mikkel Antonsen

– Jeg visste at jeg måtte steppe opp for å hente dem inn, sier Antonsen. 

– Men det ble en tung dag egentlig, mye opp og ned. To under par på sisterunden holdt likevel til omspill. Og da var det bare å stille seg opp og slå en god drive. Jeg var egentlig mer nervøs på hull 18 enn i omspillet, og fikk en fin avstand inn til greenen.

Da Tegners innspill havnet i bunkeren, og 20-åringen trengte to putter for å få ballen i hullet, tok Antonsen vare på sjansen.

Stolt Tegner 

– Jeg er stolt, jeg. Jeg gjorde mitt beste, og viste i hvert fall at jeg kan spille på dette nivået, sier Joachim Larsen Tegner.

Da hadde unggutten nettopp tatt imot en lang rekke med varme, trøstende klemmer. Og han sto igjen med en god følelse.

Joachim Tegner Larsen var nær ved å vinne sin første kongepokal.

– Jeg traff ballen litt tynt på det siste innspillet der, og den kom opp litt kort. Men sånn er det. Før turneringen håpet jeg å være med i toppen, men å komme helt til et omspill og ha sjansen til å vinne, var bare kjempegøy.

Tegner har bare ett år bak seg som college-student ved Campbell University i North Carolina, og vet at sjansene kommer igjen. 

– Jeg har forbedret alle deler av spillet på det ene året i USA, og mye mentalt også, vil jeg si. Det har hjulpet mye på selvtilliten. Og når man spiller bra, vokser det bare videre, sier Tegner.

Rett på flyet

For Jarand Ekeland Arnøy ble NM-søndagen en ny nedtur. Både i 2022 og 2023 endte Fana GK-proffen på andreplass. Og det skulle ikke gå denne gangen heller. 

Etter en sisterunde på 74 slag endte Arnøy sju under par totalt og delte tredjeplassen med Kristoffer Kuvaas (69-74-70-68) fra Sandefjord GK. Men Kuvaas vant medaljen etter en bedre avslutning.

Og ukens store vinner ble Antonsen. Ikke bare på grunn av NM-seieren på Bogstad søndag. 

Norgesmesteren rakk knapt å ta imot kongepokalen før han måtte hive seg på flyet til England. Mandag er det innspill på Royal Cinque Port. Allerede tirsdag morgen starter han i finalekvaliken til The Open Championship på Royal Troon senere i juli. 

Her er resultatene fra NM

Joachim Tegner Larsen (t.v.), Mikkel Antonsen og Kristoffer Kuvaas.
Powered by Labrador CMS