U.S. Open//

Viktor gav alt – misser kutten i U.S. Open

Viktor Hovland forbedret seg med ti slag på Pinehurst, men det var dessverre ikke nok for å komme med til helgespillet. Han misser kutten for andre gang i år. 

Dette er nok dessverre et av de siste bildene som blir tatt av Viktor Hovland på Pinehurst denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble Viktor Hovland og flere av verdenstjernene overrasket av vanskelighetsgraden på årets U.S. Open-bane, Pinehurst nummer to. Den ene etter den andre slet med å temme den krevende banen, og flere av scorene ble svært høye til deres forventninger. 

For Hovlands del ble en 78-runde (+8), og han visste han måtte gi alt for å ha håp om turneringspill denne helgen. 

Det åpnet på best mulig vis med en tap-in birdie på det aller første hullet, og maskineriet så absolutt til å være godt i gang. 

På de påfølgende hullene hadde han flere gode birdiemuligheter, men ingen av dem ble konvertert. Den første store smellen kom på hull åtte, hvor han bommet på innspillet og den påfølgende chippen ikke klarte å holde seg på green. Det ble dobbeltbogey for nordmannen. 

Skrudde på bryteren

Etter den doble firkanten svarte Hovland umiddelbart med to birdier på hull ni og ti, før det kom to nye utsøkte birdier på hull 12 og 13. Med de fire birdiene kom han seg ned til –3 for dagen og +5 for turneringen på et tidspunkt hvor det så ut til at kuttgrensen kom til å gå +5. 

Håpet om helgespill var i live. 

Dessverre gjorde han noen litt for store feil på hull 16 og 17 som gjorde han krøp opp til +7 igjen, etter to bogeyer. Birdien på det avsluttende 18. hullet hjalp på rundescoren, men det var ikke nok. 

Viktor Hovland misser kutten for andre gang i år. Sist var i The Masters i april. 

Åberg imponerer

Sett med skandinaviske øyne har vi nordmenn derimot noen andre å holde et ekstra øye med i helgen.  Svenske Ludvig Åberg fortsatte i det gode sporet han begynte i på åpningsdagen, og ligger i enslig ledelse på –5. 

Like bak følger Patrick CantlayBryson Dechambeau og Thomas Detry på slaget like bak (–4). 

Ledertavlen viser forøvrig at det er flere spillere som sliter på Pinehurst. Faktisk er det bare 15 spillere (av 156 spillere) som er under par etter to runder. 

Spillere som Tiger Woods, Max Homa, Bob MacIntyre, Jason Day, Justin Rose, Phil Mickelson og Justin Thomas misser også kutten. 

Hole-in-one for å klare kutten

En person som akkurat kom seg innenfor kuttgrensen var Francesco Molinari. På det aller siste hullet var han to slag bak grensen, men sto på tee på et par 3-hull. Den eneste måten han kunne komme seg til helgen var med en hole-in-one. 

Du kan jo gjette hva som skjedde?

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS