Fotballens superliga ble et av idrettshistoriens mest spektakulære mageplask. Eierne til tolv av verdens rikeste klubber ble enige om å starte en egen liga, kun for å bli satt ettertrykkelig på plass av egne tilhengere. Konseptet ble begravet allerede før det så dagens lys.

Men det er ikke bare i fotballens verden disse tankene er tenkt. Nå ønsker Premier Golf League, finansiert av saudiske selskaper, å lokke verdensstjerner vekk fra PGA Touren med enorme pengesummer. 

Golf Digest melder at spillere som Dustin Johnson, Brook Koepka, Phil Mickelson og Justin Rose har mottatt tilbud om å spille i golfens egen superliga, der bare noen få spillere får være med – og der spillerne garanteres store summer bare for å stille opp, uavhengig av resultater i konkurransene.

Idéen ble først kjent i 2020, men det har vært stille rundt konseptet siden. Nå rapporteres det om at de ovennevnte spillerne skal ha blitt tilbudt 30 millioner dollar hver for å bli med i den lukrative og lukkede ligaen. 

Kun for de få

Det har vært veldig lite informasjon rundt den planlagte ligaen, men flere agenter har bekreftet at det har vært samtaler. – Vi hører på hva de har å tilby, ikke noe mer. Det er stort sett det det går i, sier en agent til Golf Digest. 

Flere kilder mener at Premier Golf League skal bestå av så lite som 16 spillere, der kun de største navnene er tiltenkt en rolle. 

Denne uken skal PGA Tour avholde et obligatorisk møte for spillerne før Wells Fargo-turneringen på Quail Hollow kommende helg. Der er det ventet at den saudi-initierte golfligaen blir et av hovedtemaene.

PGA Tour-sjef Jay Monahan har tidligere gått knallhardt ut mot planene, og sagt at alle spillere som blir med i Premier Golf League vil miste plassen på PGA Touren. 

Webb Simpson er en av de som har ytret seg om planene, veteranen er ikke overvettes begeistret.

Skeptisk: Webb Simpson vil heller jakte ære og rekorder enn penger. (Foto: Getty Images)

– Det er noe som har virket litt for urealistisk til at det skal kunne skje. Noe som skal komme inn å endre på måten golfsporten alltid har vært. 

Simpson er klar i sin tale. «Hvis jeg hadde vært en spiller som kunne skrive seg inn i historiebøkene, som Dustin Johnson, eller noen av de andre toppspillerne, så hadde jeg gjort det. Jeg hadde gått etter rekordene, ikke pengene.»

En annen agent Golf Digest har pratet med, forteller at representater for Premier Golf League var samlet i golfmekkaet West Palm Beach så sent som i forrige måned.

Så gjenstår det å se om eventyret får en annen slutt en fotballelitens selvskadende mageplask nettopp fikk.