PGA tour//

Viste glimt av sitt gamle jeg – absurd situasjon oppsto

Viktor Hovland viste opptil flere ganger glimt av sitt gamle jeg under førsterunden av Players Championship. Men det var en seks minutter lang diskusjon som vil bli husket. 

PONTE VEDRA BEACH, FLORIDA - MARCH 14: Viktor Hovland of Norway reacts on the 14th green during the first round of THE PLAYERS Championship at Stadium Course at TPC Sawgrass on March 14, 2024 in Ponte Vedra Beach, Florida. (Photo by Ben Jared/PGA TOUR via Getty Images)
Publisert Sist oppdatert

Med superstjerner som Viktor Hovland, Rory McIlroy og Jordan Spieth i samme gruppe på åpningsdagen av Players Championship er det flere som forventer fyrverkeri. 

Det klarte trioen å skape, selv om det ikke bare var på grunn av spillet deres. 

Hovland åpnet bra med en birdie på hull 11 (gruppen startet på hull 10 journ.anm), men gikk tilbake på par etter en bogey på det påfølgende hullet. 

På de neste fire hullene viste han tendenser av godt gammelt spill da det kom to nye birdier på Ekeberg-mannen. Dessverre kom det en liten blemme på hull 18, som gjorde at han rundet på –1. 

Tidligere verdensener Rory McIlroy viste på sin side hvorfor man aldri kan avskrive nord-iren. Han åpnet turneringen forrykende med seks birdier på de første åtte hullene. I likhet med Hovland ble det bogey på hull 18, men han rundet likevel i ledelse. 

Det hjelper med slag som dette på det legendariske 17. hullet på TPC Sawgrass. 

Sprett skapte diskusjon

Til tross for McIlroys fantastiske første ni hull, er det noe annet denne golfrunden vil bli kjent for. Det skjedde da nord-iren slo ut i vannet på det 7. hullet (hull 16 på runden for trioen journ.anm.). 

Det oppstod usikkerhet om hvor, eller om, ballen til McIlroy hadde krysset den røde linjen som indikerer hvor straffeområdet starter. Kunne han droppe oppe ved fairway-bunkeren eller måtte han tilbake til tee for å slå tredjeslaget sitt derfra?

Den påfølgende debatten mellom spillerne, caddiene, dommerne og TV-produksjonen ble interessant.

– Jeg tror Jordan bare ville forsikre seg om at alt var på det rene. Jeg er ganske sikker på at ballen krysset linjen der jeg droppet fra. Det er jo vanskelig når det ikke er noen TV-bilder, men alle ønsket bare at jeg gjorde ting på rettmessig vis, uttalte McIlroy ifølge Eurosport.  

– Til syvende og sist vil man jo bare beskytte seg selv og at alle skal følge reglene på samme måte. Jeg ville ikke sagt at det var unødvendig, men heller at alle ønsket at ting ble rettferdig, la han til. 

Det ble til slutt en dobbeltbogey på hullet for nord-iren, men han svarte med birdie på siste og er dermed i delt ledelse med Xander Schauffele på –7. 

Tung Hovland-avslutning

Åtte av de siste ni hullene gikk forholdsvis rolig for nordmannen Hovland. Han leverte par på samtlige hull, bortsett fra avslutningshullet. Der trengte han to forsøk på å komme seg ut av greenbunkeren, to putter på å få ballen i hullet og en dobbeltbogey på avslutningshullet. 

Da gikk scoren fra én under par til én over på ett hull. Hovland ligger i skrivende stund på en delt 84. plass. 

Tallenes tale viser at det fremdeles er jernspillet og nærspillet som ikke sitter helt enda. Med 0,669 slag tapt på innspillene og 2,099 slag tapt rundt green er han et lite stykke unna den versjonen som vant FedExCup-en sammenlagt for noen måneder siden. 

Dagens høydepunkt var det imidlertid newzealandske Ryan Fox som sto for på hull 17:

NB! Hovland, McIlroy og Spieth er igjen spillepartnere fredag. Da slår trioen ut klokken 18.40 (norsk tid). Sendingen til Discovery+ og Eurosport begynner klokken 18.00.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS