Dp world tour//

Olesen-triumf etter dansk duell: – Jeg blir fascinert

Rasmus Højgaard (22) hentet de fire slagene han trengte før hull 8, men derfra og ut så Thorbjørn Olesen (34) seg aldri tilbake.

En bunnsolid søndag sikret tittel nummer åtte for danske Thorbjørn Olesen
Publisert Sist oppdatert

I det som har vært en enorm helg for danske golftilhengere, vant Thorbjørn Olesen sin åttende tittel på Europatouren i Ras Al Khaimah Championship foran landsmannen Rasmus Højgaard.

Olesen slo ut på søndagens sisterunde med et fire slags forsprang, men fikk raskt selskap av en Højgaard som åpnet forrykende. 22-åringen gikk sine første syv hull  fire under par og var plutselig i delt ledelse.

Etter åtteren hadde plutselig den eldre garde tre slags ledelse igjen. Højgaard slo driven sin et godt stykke høyre, mens 34-åringen landet midt i fairway.

Højgaard fortsatte å rote frem til bogeyen var et faktum, og Olesen slo en treerwood så god at eagle-putten nærmest ble en formalitet. Derfra og ut ble det aldri veldig spennende.

Mikkelsen lar seg imponere

Med første- og andreplass på Europatouren, i tillegg til tvillingbror Nicolai Højgaards andreplass i Farmers Insurance Open denne uken, er det liten tvil om at det gror godt i dansk golf om dagen. Kommentator i Viasat, Joakim Mikkelsen, gleder seg over god nordisk golf.

– Jeg blir ganske fascinert. Det er liksom en danske i toppen (på Europatouren, journ.anm) hver eneste uke. Er det ikke en av tvillingene så er Olesen tilbake, eller så har du Helligkilde. Det er så mange å ta av, fra et ganske lite land. Danmark har blitt en liten tour-fabrikk, svarer Mikkelsen på hva han syns om helgens resultater.

Selv om ingen av de vant, får tvillingbrødrene Rasmus og Nicolai Højgaard mye oppmerksomhet i internasjonal golfpresse.

– Det er lett å glemme hvor unge de er. De er fire år yngre enn Hovland og har allerede vunnet tre-fire ganger hver. Før var det sånn at vi måtte holde med svensker og dansker fordi vi ikke hadde noen nordmenn der oppe, men det er fortsatt gøy med gode nordiske golfspillere, fortsetter kommentatoren.

– Men svenskene og danskene trenger ikke å være på sitt beste dersom de skulle befinne seg i seierskampen med Hovland en søndag ettermiddag, supplerer han med en humoristisk undertone.

Nordisk Ryder Cup-lag?

Norden har aldri sett så mange golfspillere som krangler i verdenstoppen. Golfeksperten tror det kan prege Ryder Cup på Bethpage Black i New York om halvannet år. 

– Med Hovland, Åberg, de nevnte tvillingene og kanskje en Vincent Norrman eller Olesen er det ganske mange plasser, og det er slettes ikke usannsynlig, avslutter Mikkelsen.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS