MID-AM//

Omspillsdrama da Einar hindret trøndersk storeslem: – Det var en kamp

Denne helgen ble det kåret norgesmestere i tre klasser da 68 golfere deltok i Mid-am på Mjøsen golfklubb.

Trønderdødaren Einar Westreng Pettersens flankert av kremen av trøndersk golf; Alexander Søbstad og Lars Martin Berg.
Publisert Sist oppdatert

NM Mid-amatør er den øverste nasjonale turneringen for elitespillere (damer og herrer) der laveste alder er 25 år (født 1998 eller tidligere). NM Mid-amatør er åpen for både amatører og profesjonelle, og det ble i år konkurrert i tre klasser; herrer fra 25 til 39 år, herrer 40 pluss, og én dameklasse.

Det virkelige dramaet utspilte seg i klassen herrer 25 til 39 år, der det var Einar Westreng Pettersen (Romerike GK) som til slutt stod igjen som vinner.

– Det var en kamp. Fra start til slutt. Følte at jeg hang litt etter underveis, men kjempet hardt for å komme inn i det igjen. Stolt over at jeg er sta og aldri gir opp, sier vinneren til Norsk Golf.

- Hvordan rangerer du denne triumfen i din rikholdige merittliste?

– Ganske høyt. Som Joel Dahmen sier; det er utrolig vanskelig å vinne golfturneringer! Og det er ikke mange som har en NM-pokal.

Vant etter omspill

Det skjedde ikke uten drama, for etter 36 spilte hull, stod både Pettersen og Alexander Søbstad (Byneset GK) med en samlet score på par. Dermed omspill, et par 3-hull på 115 meter.

– Einar satte den til tap-in. Jeg hadde en 15 meter lang putt jeg trodde var i, men ballen breaket av på den siste halvmeteren, forteller Søbstad til Norsk Golf.

– Jeg følte vel at den var litt kort. Traff den litt tjukt. Men visste også at alt som landet høyre på den greenen ville kicke mot flagget. At det fikk de siste meterne mot flagget, var en bonus, sier Pettersen.

- Hva følte du i sekundene før seieren var et faktum?

– Jeg var sikker på at Søbstad sin putt skulle gå da det var tre meter igjen. Heldigvis for meg glei den akkurat av. For min egen del puttet jeg bra i dag, så jeg følte meg på en måte trygg før seiersputten. Men samtidig var putten for en NM-pokal. Og da blir alle putter lengre! Også de på 80 centimeter, sier norgesmesteren.

Hindret trønderskrell

På plassene bak Søbstad fulgte flere trøndere. Lars Martin Berg (Byneset GK) tok tredjeplassen med en score på pluss to, mens Ola Lyng Northug (Stjørdal GK) delte femteplassen. Pettersen kan nærmest alene ta æren for at det ikke ble trøndersk storeslem, og noe av et maktskifte i norsk golf.

– Det så lovende ut en periode. Men Einar var clutch og fikk i gode putter på hull 16 og 17. Vi trønderne satser på å stille like sterkt neste år. Forhåpentligvis kan vi ta hjem seieren da, sier Søbstad.

Paul Nilbrink (i midten) leverte ukas beste totalscore uansett klasse. Her sammen med Arne Sverre Salvesvold og Stefan Berg.

Nilbrink med beste totalscore

I herreklassen 40 pluss var tidligere proffspiller Paul Nilbrink (Holtsmark GK) suveren. Han vant med en samlet score på -7, ni slag foran nummer to, Arne Sverre Salvesvold (Bjavann GK-Kristiansand). Stefan Berg (Miklagard GK) tok tredjeplassen.

Nilbrinks score (-2) var den beste av samtlige spillere.

I kvinneklassen deltok bare fire spillere. Med en samlet score på +13 vant Kristin J. Klæboe Larsen (Oslo GK) med ett slag foran klubbvenninne Cathrine Schrøder.

Kristin J. Klæboe (midten) vant dameklassen foran Cathrine Schrøder. Stine Torgersen tok tredjeplassen.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS