The Open Championship//

Offensiv Hovland: – Kan ta igjen de andre i helgen

Det gikk feil vei på ledertavlen fredag. Men Viktor Hovland vet akkurat hva som skal til for å melde seg på i kampen om The Claret Jug igjen.

Med en andrerunde på 72 slag (+1) fredag ligger Viktor Hovland på en foreløpig delt 24. plass i årets The Open.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): Etter åpningsrunden på 70 slag (-1) torsdag, mente Viktor Hovland at fire-fem under par på runde to absolutt var innen rekkevidde.

Allerede på første hull fredag, viste han at det var målet. I relativt like forhold som torsdag, halvskyet med mellomsterk vind, dunket han driven midt i fairway, la innspillet på drøye tre meter og senket birdieputten.

Med medvind i ryggen og litt lettere i steget som følge av den gode starten, fortsatte nordmannen den offensive stilen fra tee. Resultatet ble nok en birdiesjanse, som dessverre ikke gikk i. Men intensjonen var god og hele holdningen viste at Hovland var en mann med et klart oppdrag.

Med tre birdier på de første fem hullene fikk Hovland en brennhet åpning på andrerunden fredag.

Den første blemmen kom på det tredje hullet. I et forsøk på å få ballen under vinden slo Hovland et lavt slag i motvinden, men ballen ville seg ikke helt opp på green, og den påfølgende chippen kom ikke nært nok hullet for å redde par. Heldigvis varte ikke nedturen lenge, for på de to neste hullene kom det to oppskriftsmessige birdier.

Plutselig var nordmannen tre under par for turneringen og helt oppe på delt femteplass.

– Jeg gjorde nok av birdier i dag, men det kom litt for mange bogeyer dessverre. Det blir skikkelig tøft å treffe noen av fairwayene i den vinden som er her nå, sier Viktor Hovland til Norsk Golf i intervjusonen etter runden.

Mistet flyten

Med tre birdier på de første fem hullene var det absolutt grunn for optimisme og tro om en god runde. Hvorhen den norske hovedpersonen gikk kom både norske og engelske tilrop langs tauene på Royal Liverpool. Det røde, hvite og blå flagget vaiet i vinden da nordmenn veivet med 17. mai-dekorasjonen sin.

Men så kom det et vendepunkt, for på det syvende hullet traff Hovland sin første bunker for turneringen. Med null sjanse for å nå green, ble løsningen å heller spille seg sidelengs ut i fairway. Tre slag senere var dagens andre bogey et faktum, men det stoppet ikke der.

– Jeg traff et par av kjelebunkerne i dag, og da blir det to bogeyer på grunn av det, sier nordmannen om de dype sandkassene som er her i Hoylake.

For på de neste syv hullene kom det ytterligere tre bogeyer. Momentumet var skiftet fra offensiv birdiegolf til å måtte redde par der han kunne. Og de gangene hadde hadde mulighet til å senke scoren igjen, snek ballen seg som regel rett forbi koppen.

– Det ser kanskje ut som at man spiller offensivt når man slår bra slag, også ser det ut som man er defensiv når man slå dårlige slag. Men det er bare sånn golf er. Noen ganger går det bra, mens andre ganger går det dårlig, forteller Hovland om vendepunktet.

Det er særlig på greenen at nordmannen har slitt de to første dagene. Han har fortsatt til gode å sette en putt som er lengre enn fire meter.

Rundt ham på ledertavlen var det flere spillere som slet i den økende vinden. Max Homa fikk fire bogeyer på siste ni, spillepartner Tony Finau gikk fire over gjennom hele runden og Keegan Bradley i gruppen foran falt hele 62 plasser etter en +5 runde.

– Det er et par av jernslagene som sklir litt ut på siste ni, og da blir man litt usikker på de neste slagene. Man føler seg litt ute av det når de dårlige slagene kommer, men jeg forsøkte å holde meg kald. I dag var det ikke lett der ute, understreker Hovland.

– Kan ta igjen lederne

På de siste fem hullene gikk nordmannen på par, med to bogeyer og to birdier på vei inn. Dermed er han på en foreløpig delt 24. plass på scoren even par (E). Det er hele ti slag opp til amerikanske Brian Harman som gikk en enestående bogey-fri runde på 65 slag.

– Å lede på ti under er ganske ekstremt ass, sier Hovland når han ser Harmans navn på toppen av ledertavlen i intervjusonen.

– Men vi er bare halvveis og det er ikke enkelt å sove med en sånn ledelse. Om han skulle klare å gå ti under til, er det bare å gi trofeet til han, sier han med et smil om munnen.

Men den norske verdensfemmeren har overhodet ikke gitt opp. Han er bare fem slag bak Tommy Fleetwood og Jordan Spieth som i skrivende stund sitter på andreplassen.

– Men hvis jeg bare er fem slag bak en andreplass etter i dag, skal jeg klare å ta igjen det i løpet av helgen. Må bare få frem godspillet.

Hovedpersonen vet akkurat hva som skal til for å ta igjen gutta i toppen, og har alle intensjoner om å få det til.

Handler om fairwayer og greener

Planen for de neste dagene er allerede klar. Ifølge Ekeberg-mannen handler det om å treffe fairwayene og greenene her ute på Royal Liverpool.

– Og hvis du bommer, er det viktig å bomme på riktig side. Det er noen steder her hvor du kan «misse» ganske grovt, men skjer det på feil sted, må man betale en stor pris.

– Jeg må rett og slett være litt mer presis og senke noen flere putter, oppsummerer han.

PS! Ettersom andrerunden ikke er gjennomført av alle spillere er det uvisst når nordmannen slår ut lørdag. For øyeblikket ser ut til at cutgrensen går på enten tre eller fire over par - så godt under Hovland på ledertavlen.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS