UNGDOMSMESTERSKAPET//

Oslo-duo ble årets ungdomsmestere

Nora Sophie Johnsen og Aksel Eid gikk til topps i årets ungdomsmesterskap på Bærum GK.

Aksel Eid og Nora Sophie Johnsen sikret seg førstepremiene i helgen.
Aksel Eid og Nora Sophie Johnsen sikret seg førstepremiene i helgen.
Publisert Sist oppdatert

Ungdomsmesterskapet for jenter og gutter U15 ble i helgen arrangert på Bærum GK, og mesterskapet ble et nytt bevis på det gode talentarbeidet i Oslo Golfklubb.

For etter to runder i strålende solskinn sto Oslo-duoen Nora Sophie Johnsen og Aksel Eid igjen som årets vinnere.

Forrykende sisterunde

Johnsen vant jenteklassen med en sammenlagt score på 142 slag. Og det var først og fremst en forrykende andrerunde som la grunnlaget for seieren. Det var Ella Ingebretsen fra Stavanger GK som ledet turneringen etter en førsterunde på 72 slag, en over par.

På de siste 18 hullene gjentok Stavanger-talentet prestasjonen, men det holdt likevel ikke til seier da Nora Sophie Johnsen klinket til med en knallsterk 67-runde, fire under par. Runden inneholdt fem birdier, fire av dem på første ni, og bare en bogey. Dermed vant Johnsen to slag foran Ingebretsen, som igjen hadde fire slags margin ned til Martine Sveum (74, 74) fra Haga GK.

Nora Sophie Johnsen (midten), Ella Ingebretsen og Martine Sveum ble de tre beste i J15-klassen.
Nora Sophie Johnsen (midten), Ella Ingebretsen og Martine Sveum ble de tre beste i J15-klassen.

Jevnt blant gutta

I G15-klassen skulle det bli enda tettere i toppen. Etter første runde ledet Nicolai Eric Goosen (Sunnfjord GK) og Marius Kvande (Surnadal GK) etter at begge hadde levert en 68-runde, tre under par.

Men på de siste 18 hullene skulle kampen til slutt stå mellom Aksel Eid (Oslo GK) og Mathias Aase (Sola GK).

Med runder på 71 og 69 slag, to under par, var det Eid som til sist dro det lengste strået med minst mulig margin. Aase (70, 71) endte dermed på 2. plass, også han ett slag foran nestemann på listen, nevnte Goosen.

Resultater fra Ungdomsmesterskapet

Aksel Eid (midten), Mathias Aase og Nicolai Eric Goosen ble topp-3 i G15.
Aksel Eid (midten), Mathias Aase og Nicolai Eric Goosen ble topp-3 i G15.

Gode scorer i Asker

Helgens ungdomsmesterskap var samtidig den fjerde turneringsrunden på sesongens Srixon Tour. Mens 15-årsklassene møttes på Bærum, gjorde 19-årsklassene opp på Asker GK.

Her stakk ytterligere en Oslo GK-spiller av med seieren da Sophia Fondenær var best blant jentene etter runder på 72, 74 og 69 slag. Dermed vant hun fire slag foran Henriette Spilling Gjelten fra Losby GK.

Blant guttene stakk William A. Sundborn fra Haga GK av med seieren. Etter åpningsrunder på 69 og 67 slag, gnistret han til med en imponerende 63-runde og knep seieren foran Emil Børrestuen Herstad (Losby GK).

Her er resultater fra J/G19

Powered by Labrador CMS