Oslo GK stemte ja til nytt klubbhus – igjen!

Det velkjente gule klubbhuset til Norges eldste golfklubb trenger en oppgradering. Forrige uke stemte Oslo GKs medlemmer for å bygge nytt klubbhus.

Publisert

Klubben har i lengre tid evaluert hva som skulle gjøres. Alternativene har vært å rehabilitere dagens klubbhus eller bygge nytt. 

– Vi kan ikke fortsette med overflatisk behandling av bygget, slik det har vært til nå. På innsiden av veggene er det avdekken flere feil og mangler som det må gjøres noe med i løpet av et par-tre år. Når alle disse tingene er fikset, har man brukt et tosifret antall millioner. Det er mye penger å bruke på noe medlemmene ikke vil se forskjell på, sa daglig leder Niels Vik da Norsk Golf først omtalte saken i fjor vinter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Medlemmene skulle i utgangspunktet stemme over klubbhusets fremtid under et ekstraordinært årsmøte i mars i fjor, men møtet ble utsatt etter at det ble behov for en enda grundigere vurdering av alternativene.

I november 2017 møttes nesten 300 av klubbens medlemmer omsider for å stemme over klubbhusets fremtid. Med 259 mot 33 stemmer vedtok de å bygge nytt.

I ettertid har det imidlertid vist seg at kostnadene blir høyere enn de 57 millioner kronene som først var antatt. Forrige uke holdt klubben ekstraordinært årsmøte for å diskutere finansieringen av merkostnadene uten å belaste medlemmene ut over det som ble vedtatt på det ekstraordinære årsmøtet i 2017. Og nok en gang vedtok årsmøtet nytt klubbhus – denne gang mot én stemme.

Det melder klubben på sine nettsider.

Oslo Golfklubb bygde om og oppgraderte banen for ni år siden, og det supermoderne klubbhuset vil nå stå i stil med resten av anlegget. I det nye klubbhuset vil det bli 450 kvadratmeter avsatt til innendørs treningsmuligheter, både simulatortrening og gym.

Klubben har sikret finansiering gjennom banklån, generøse støttelån fra medlemmer, samarbeidsbeidspartnere og offentlige tilskudd.

Rivingen av eksisterende bygningsmasse starter mars 2019.

Klikk her for å se bilder fra klubbhusprosjektet på Oslo GK. 

Powered by Labrador CMS