Oslo og Miklagard leder lag-NM før siste runde

Det ligger an til en spennende duell i dameklassen før siste runde av lag-NM på Drammen GK. I herreklassen har Miklagard festet et solid grep om seieren.

Publisert

Miklagard GK stiller med toppet lag på Drammen Golfklubb denne uken, og anført av veteranen Christian Aronsen, Viktor Hovland, Norges beste amatørspiller, det unge talentet Markus Braadlie, samt Boris A. Christov og Kevin A. Wright leder de med 15 slag over de regjerende mesterne Oslo GK.

Miklagard ligger -37 sammenlagt, og laget har spilt solid golf hele veien. Faktisk har Aronsens og Christovs åpningsrunde i fredagens foursome på 72 slag vært lagets eneste runde på 70-tallet så langt.

I lørdagens foursome leverte Aronsen/Christov og Braadlie/Hovland runder på henholdsvis 67 og 69 slag. I ettermiddagens fourball ble det 65 slag på Braadlie/Aronsen og 66 på Hovland/Wright. 

Skulle Miklagard GK holde hele veien inn, vil det bli klubbens første seier noensinne i lag-NM for herrer.

Oslo GK spiste inn på noe av forspranget på ettermiddagen etter knallsterke runder på 61 og 62 slag fra Kristoffer Ventura/Marius Thorp og Kristoffer Reitan/Jarle Volden. Med 15 slag opp til Miklagard spørs det imidlertid ikke om det er for sent og om søndagens avsluttende singlerunder heller blir en kamp om andreplassen mot Stavanger GK og Fana GK, som befinner seg bare ett slag bak. Ytterligere seks slag bak følger Drøbak GK, som også øyner et håp om å snike seg inn på pallen.

(Video: Se Stavanger-gutta straffe seg selv med buksene nede)

Oslo GK har vunnet lag-NM to år på rad, og begge gangene har Stavanger GK endt på andreplass.

Leaderboard

I dameklassen fortsetter Oslo GKs Dorthea Forbrigd, Emilie Øverås, Stina Resen og Thilda Staubo å lede turneringen. De måtte imidlertid bruke ti slag mer på lørdag enn åpningsdagen, og ledelsen til Stavanger krympet dermed fra seks til tre slag.

Oslo GK ligger -12 sammenlagt etter runder på 71 og 70 slag lørdag, mens Stavanger følger etter på -9. Laget deres består av Marthe Wold, Renate H. Grimstad, Alexandra Mudie og Katerina Jæger.

På tredjeplass følger Drøbak GK, hjemmelaget Drammen GK og Larvik GK alle på fem over par. Kampen om seieren

Leaderboard 

Powered by Labrador CMS