Impact supporter//

Over 600 golfere - og én proff - har skaffet seg denne

Å gi klubbene økonomisk frihet til å satse på barn og unge ser ut til å appellere til mange. Over 600 golfere har de siste månedene kjøpt den bærende maskoten til å ha på baggen sin.

Med denne viser over 600 golfere at de støtter juniorarbeidet i en valgfri golfklubb.
Publisert

– Vi ser at både daglige ledere og klubbmedlemmer føler de må jobbe sammen for å løfte juniorarbeidet. Det er da vi alle kan bygge en robust neste generasjon sammen, sier Harald Harladsen, idrettsutvikler i Norges Golfforbund.

Det er formålet til forbundets nye program, Impact Supporter. Hovedingrediensen er «bagtagen» som fungerer som en vandrende maskot. Denne er det nå over 600 norske golfere som har kjøpt.

Én av dem er Korn Ferry Tour-spiller Kristoffer Ventura.

– Jeg synes det er en kul idé som er en god måte å gi tilbake på, så dette hoppet jeg på med én gang, sier Ventura til Norsk Golf.

Kristoffer Venturas bag har fått ny pryd denne sesongen.

For hver bagtag som kjøpes går 250 kroner til å støtte juniorarbeidet i en valgfri klubb. Ventura har i første omgang valgt sin egen barndomsklubb.

– Jeg valgte Moss og Rygge Golfklubb, for det var der jeg startet med golfen. Men jeg skal kjøpe flere og gi min støtte til flere klubber etterhvert, sier han.

Kristoffer Ventura gir tilbake til Golf-Norge ved å bli med i Impact Supporter. Du kan gjøre det samme.

– Jeg håper dette initiativet er både med på å inspirere juniorene og gi klubbene litt støtte, legger Ventura til.

80 klubber med

Av de 172 golfklubbene som er i landet, har hele 80 av dem fått «supportere» med på laget via programmet allerede.

– Det er stor entusiasme for Impact Supporter ute hos klubbene, også blant «vanlige medlemmer». Jeg får en god del takkemailer fra golfere som setter pris på at de får være med å heie på de unge på denne måten, forteller Harald Haraldsen i NGF.

De klubbene med flest tilhengere så langt er Kristiansand GK, Grimstad GK og Skjeberg GK.

– Vi oppdaterer jevnlig på Facebook-siden vår hvor folk kan høre på podkaster og følge med på hvordan arbeidet vårt går, sier Haraldsen.

Powered by Labrador CMS