Over halvparten har vært vitne til juks

I en undersøkelse gjennomført av Golf Magazine kom det frem at over 54 prosent av PGA Tour-caddiene har sett en spiller jukse i turnering.

Publisert

I januar-utgaven av Sports Illustrated sitt golfbilag, Golf Magazine ble leserne presentert noen oppsiktsvekkende tall. 54 prosent av caddiene på PGA-touren har vært vitne til juks i konkurranse, en statistikk som bryter med golfsportens prinsipper basert på integritet og ærlighet. 

– Flere ganger har jeg sett spillere bedre lien ved å i roughten ved å trykke gresset ned foran ballen med en treerwood, for så å slå seg ut med et nierjern, sa en av caddiene i undersøkelsen. Alle caddiene er anonyme, slik at de lettere kunne løsne på snippen.

En annen caddie poengterer at en spiller spesielt har rykte på seg for å markere ballen sin ulovlig.

– Alle vet det. Måten han markerer ballen på får han en putt på 23 tommer til å bli en putt på 21 tommer. Det utgjør en enorm forskjell rent psykologisk.

En tredje respondent sa han aldri har sett en spiller jukse, men at mange spillere tøyer reglene og utnytter dem til sin fordel.

– Jeg har sett mye «manipulering av reglene», om du skjønner hva jeg mener. Spillere som tar dropper som ikke akkurat er lovlige, men som de på en eller annen måte har rettferdiggjort i hodene sine, sier caddien.

Er du overrasket over at det forekommer juks selv på dette nivået? Kjenner du igjen noe av det samme fra når du har spilt turneringer?

Powered by Labrador CMS