Overtar for Stenson: – Vil ikke gjøre en Henrik

Bare 12 dager etter at svensken fikk sparken, har Europa funnet sin nye Ryder Cup-kaptein.

Publisert

Så kom bekreftelsen. Mandag ettermiddag ble Luke Donald offisielt utropt til ny kaptein for det europeiske laget når Ryder Cup arrangeres på Marco Simone Golf & Country Club utenfor Roma neste høst.

– Jeg føler meg ekstremt privilegert som har fått dette ansvaret, og det er et ansvar jeg ikke tar lett på, sier Donald.

– Noen av mine beste golfopplevelser har vært i Ryder Cup, og jeg ville ikke byttet ut dem for noe. Det er en begivenhet uten like, og jeg gleder meg til å skape flere spesielle minner i Italia neste år.

Elsker Ryder Cup

Den 44 år gamle engelskmannen har tidligere representert Europa i 2004, 2006, 2010 og 2012. Han har fem PGA Tour-seire og seks DP World Tour-seire under beltet.

Den tidligere verdenseneren var også visekaptein i de to siste Ryder Cup-ene, og blir den første engelskmannen siden Nick Faldo i 2008 til å lede europeerne.

– Jeg elsker alt med Ryder Cup, fra kameratskapet og vennskapet til historien og konkurransen, men mest av alt å spille for noe som er større enn deg selv, sier Donald.

Thomas Bjørn og Edoardo Molinari blir stående som visekapteiner.

– For meg var det viktig at Thomas og Edoardo forble en del av teamet. Det var de to første samtalene jeg tok da jeg fikk denne forespørselen, og jeg er glad for at de er med videre, understreker den nye kapteinen.

Vil holde ord

Donald spilte Rocket Mortgage Classic sist torsdag da The Telegraph rapporterte at han ville overta for Henrik Stenson. Svensken fikk som kjent sparken etter å ha meldt overgang til LIV Golf.

På spørsmål om Telegraphs påstander, svarte Donald:

– Hvis jeg får den jobben, vil jeg holde ord og gjennomføre oppgaven. La meg si det sånn; jeg vil ikke gjøre en Henrik.

PS! Henrik Stenson vant i sin debut i LIV Golf-serien søndag, og reiste hjem fra Trump National Golf Club i Bedminster med over fire millioner dollar.

Powered by Labrador CMS