Brøt den magiske grensen//

Proffspiller med 59-runde på hjemmebane: – Hadde god flyt

Lørdag spilte førsteårsproff Casper Bjurhult Kennedy en hyggelig selskapsrunde på hjemmebanen sin Tjøme GK. Resultatet ble ny banerekord.

13 birdier og 5 par ble det for Casper Bjurhult Kennedy på hjemmebanen sin Tjøme GK i helgen.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde god flyt på den runden. Generelt mange bra slag som gikk der de skulle.

Det svarer Casper Bjurhult Kennedy til Norsk Golf på spørsmål om hvordan han fikk til å bryte den magiske grensen på 60 slag.

Førsteårsproffen som bor på Tjøme når det ikke står proffturneringer på agendaen, var hjemme denne helgen fordi Gøteborg Open ble avlyst på grunn av uværet «Hans». Sammen med familien fikk han seg en opptur av de sjeldne på kjente trakter.

– Jeg har 10-12 runder på 60 slag på Tjøme, men aldri klart å komme meg over den siste lille humpen. Det var morsomt å endelig få det til, forklarer han.

Han er dog usikker på om 59-runden telles som ny banerekord ettersom det ikke ble spilt turnering.

Klubben selv mener i alle fall at det telles:

– Klubben er stolt

Tjøme GKs daglig leder, Ove Salvesen, var selv ute på banen den dagen, men ante ikke at like bak ham var det en banerekordsrunde på gang.

– Det er en fantastisk prestasjon. Normalt har Casper en eagle eller to på 18 hull, men her kom det bare birdier og par, skriver han i tekstmelding til Norsk Golf, og legger til:

– Jeg snakket med en av de som spilte i samme ball, og ble fortalt at han hadde en temmelig lang putt på hull 18 for birdie og 59 slag. Det er bare herlig at han satte den. Klubben er stolt over å ha Casper som medlem og heier på han i sin profesjonelle karriere.

Tjøme GK er par 72, og har et «dobbelt ni»-design. Det betyr at man går den samme geografiske sløyfen to ganger, men første ni og siste ni spilles mot forskjellige flagg og fra forskjellige utslag. Fra back-tee er den omtrent 5500 meter lang.

Tar det meg seg videre

Neste på kalenderen for hovedpersonen selv er Nordic Golf League-turnering i danske Esbjerg. Oppturen fra 59-runden tar han med seg videre, men understreker at det er stor forskjell på en selskapsrunde på hjemmebane og en proffturnering.

– Det er tøffere å spille Nordic Golf League enn Tjøme GK som er 5500 meter lang, sier han med et smil.

– Men det eneste jeg kan gjøre er å prøve og gjenskape den scoren i turnering.

Powered by Labrador CMS