BMW CHAMPIONSHIP//

Putteren kjølnet etter drømmestart: – Mye bra

Viktor Hovland fikk en drømmestart på første runde i BMW Championship torsdag. Men dagen endte likevel frustrerende.

Viktor Hovland griner på nesa etter en misset putt på Olympia Fields torsdag.
Publisert

En åpningsrunde ett slag under par og delt 18. plass er absolutt ikke krise, men det kunne vært så mye bedre.

For da 25-åringen rundet Olympia Fields CC etter ni hull, var han bogeyfri med tre birdier. Men drømmestarten fikk en brå slutt da putteren ikke var samarbeidsvillig på de siste ni.

– Det var mye bra i dag. Jeg er litt misfornøyd med at jeg ikke kommer inn på en bedre score, for jeg føler jeg spilte bedre enn scoren viser, sier Viktor Hovland til Discovery etter runden.

Trenger et resultat

BMW Championship er den andre av tre turneringer i det store FedEx-sluttspillet der vinneren premieres med hele 18 millioner dollar. Sammenlagt er nordmannen på 7. plass før turneringsstart på Olympia Fields og trenger en knallsterk plassering for å knappe inn på forspranget til spillerne foran.

Med tre runder igjen å spille er det selvsagt fullt mulig.

– Det var en del putter som ikke ville i på backnine. Jeg føler jeg spiller stabilt bra der ute, så det er litt frustrende, sier Hovland.

Med seg ut på andrerunden tar han likevel med seg den gode følelsen fra drømmestarten.

– Det kjentes jo veldig bra ut. Det var stabilt fra tee, og så gir jeg meg selv mange sjanser med jernene. Det er jo det man må gjøre på denne banen. Det er tøft å jage birdier her ute. Er man off fra tee, kommer bogeyene fort.

En tøff test

Olympia Fields har tidligere vist seg som en tøff test for PGA Tour-proffene. Men torsdag var forholdene innbydende etter mye nedbør tidlig på dagen. Likevel blåste det godt ute på banen. Og vinden kom i kraftige kast.

– Det er ikke lett når det holder på sånn. Det blir vanskelig å beregne, men det gjorde det en del lettere at greenene var myke på grunn av regnet. Men det var utfordrende, så det er imponerende å se så mange gode scorer, sier Viktor Hovland til Discovery.

Rory McIlroy og Brian Harman leder turneringen på -5 etter første dag.

PS! Med en sen avslutning blir det kort ventetid for Hovland før andre runde. Han slår ut allerede kl 10.10 lokal tid (17:10 norsk tid) fredag. Du kan følge turneringen direkte på Discovery+

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS