pga tour//

Pyntet på scorekortet med to sene birdier: – En treg dag på jobben

Viktor Hovland (26) kom sent i gang under lørdagens «moving day» på Riviera Country Club i Los Angeles.  

Caddie Shay Knight og norske Viktor Hovland var ikke spesielt fornøyde med spillet lørdag.
Publisert Sist oppdatert

Det lugget litt for en nyklipt Hovland på de to første rundene av Genesis Invitational. Lørdagens tredjerunde skulle ikke utarte seg annerledes.

Hovland startet «moving day» på en delt 20. plass. Etter en front nine, som nordmannen gikk -7 torsdag og fredag, på +1 hadde han falt på resultatlista. De første ni inneholdt én birdie som nesten ble hole-in-one, to bogeyer og seks par.

Backnine åpnet med fem par, før verdensfireren fra Ekeberg fikk vist frem hva han kan.  Rivieras 15. hull er et snaut 450 meter langt par 4-hull som svinger slakt mot høyre. Driven havnet i roughen mellom fairway og bunkeren, men innspillet var godt og landet fem meter fra flagget. Putten rullet i – tilbake på par for dagen.

Paret på 16 ble fulgt opp av nok en sirkel på scorekortet på hull 17. Og det var av den ukonvensjonelle sorten. Utslaget på par 5-hullet havnet i fairwaybunkeren, som gjorde at Hovland måtte legge seg opp. Fra 75 meter havnet han i fringen kort av green, men satte den lange putten for birdie. 

Nærspillet reddet Oslo-gutten fra dagens tredje bogey på hull 18. Fra midt i parken slo han andreslaget 25 meter kort, men viste tendenser til spanske håndledd med wegden i hånda og kunne trille énmetersputten over hullkanten.

Tydelig frustrert

For kommentatorene i Discovery-bua var det lett å se at hovedpersonen selv ikke var fornøyd med spillet sitt.

– Det er ingenting som flyter. Det er en treg dag på jobben for Hovland, sa kommentator Per Haugsrud etter at Hovland misset en kort putt for birdie på banens ellevte hull.

Patrick Cantlay leder turneringen på -14, to slag foran landsmennene Xander Schauffele og Will Zalatoris.

Se ledertavle

Turneringen ser du på Discovery + eller Eurosport.

Powered by Labrador CMS