Ustoppelige Rahm//

Rahm klar for nok en lederball - kan bli verdensener i natt

Jon Rahm er golfens hotteste spiller for øyeblikket. Lørdag kan vinne sin tredje turnering på rad, samt rykke opp til topps på verdensrankingen.

Rahm er brennhet om dagen. Med seier lørdag kveld kan han bli ny verdensener.
Rahm er brennhet om dagen. Med seier lørdag kveld kan han bli ny verdensener.
Publisert

Onsdag så det ut til Jon Rahm faktisk var menneskelig. I åpningsrunden på Farmers Insurance Open gikk han for første gang på 12 runder over par. Han leverte en 73-runde som inneholdt blant annet to bogeyer og en dobbelbogey. Istedenfor å gå rett opp til toppen av ledertavlen var han faktisk helt nede på delt 116. plass.

De to neste rundene på legendariske Torrey Pines var den brennhete spanjolen tilbake igjen. 66 og 67 ble fasiten torsdag og fredag, og i kveldens avslutningsrunde skal han nok en gang ut i lederball når det hele skal avgjøres. På de siste 23 hullene har han gått 11 under par, og har dermed gitt seg selv sjansen for å vinne tre turneringer på rad.

– Jeg gjorde jobben jeg trengte å gjøre på de siste 23 hullene, noe som har gitt meg en sjanse, sier han ifølge Golfweek.

Det hjelper at man klarer å slå slag som dette:

Kan bli verdensener

For øyeblikket er spanjolen nummer tre på verdensrankingen, kun bak Scottie Scheffler og Rory McIlroy. Det skal riktignok ikke mye til for at han overtar plassen til nord-iren når listene oppdateres på mandag.

Dersom han vinner Farmers Insurance Open og McIlroy havner dårligere enn solo tredjeplass, vil spanjolen bli nummer én for første gang siden mars 2022.

Han vil også bli med i en annen relativt ekslusiv klubb. Han vil bli den niende personen som vinner 10 ganger på PGA-touren før fylte 29 år.

Dersom det skjer i helgen vil det bli enda et Rahm-høydepunkt som skjer på Torrey Pines:

Han vant sin første turnering på PGA-touren i 2017 (Farmers Insurance Open), det var på denne banen han vant U.S. Open på i 2021, og det var her han fridde til sin kone Kelley. Om han skulle bli verdensener igjen, blir det vanskelig å argumentere mot at dette er en hans absolutte favorittsteder i verden.

Følg turneringen på Discovery+/Eurosport fra klokken 20.30.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS