Reitan-seier ikke nok

Kristoffer Reitan (Oslo GK) vant tre av sine fire matcher i den prestisjetunge lagturneringen Bonallack Trophy, men det var det asiatiske laget som stakk med seieren.

Publisert

Torsdag startet Bonallack Trophy mellom Europa og Asia/Stillehavet. Etter en varm åpningsdag på Doha Golf Club i Qatar var det det asiatiske laget som tok en knepen 5,5 – 4,5-ledelse. 

I foursomen på morgenkvisten tapte Reitan og lagkamerat Rasmus Højgaard fra Danmark én ned i duell med sør-koreanerne Dong Min Kim og Jaemin Han. På ettermiddagen fikk Reitan og Højgaard imidlertid revansje mot Han og Kim med seiersmarginen 2&1. Det ble også en fin bursdagsgave for Reitan, som fylte 20 år på torsdag.

Fredag var Reitan og Højgaard på lag igjen, og i fourballen på morgenen vant de 2&1 over Kazuya Osawa fra Japan og Jefferson Lloyd Go fra Filippinene.

På ettermiddagen ble Reitan hvilt for første gang denne uken, men lagkameratene gjorde jobben og vel så det da de tok 3,5 av 5 mulige poeng i foursome. Dermed snudde Europa turneringen og ledet 11-9 før lørdagens avsluttende singelrunder.

Der gjorde Reitan jobben igjen med å slå Thomas Rayhan 1 opp. Det var imidlertid bare tre av hans lagkamerater som klarte det samme, og med syv seiere til Asia snudde de turneringen og vant til slutt 16,5-15,5.

Bonallack Trophy spilles annen hvert år med lignende format som i Ryder Cup. Dette var den tiende gangen turneringen gikk av stabelen, og Kristoffer Reitan var den femte norske spilleren noensinne som har blitt plukket ut til å delta.

Christian Aronsen deltok i den første utgaven av turneringen i 1998, mens Marius Thorp representerte Europa i 2006. Knut Børsheim var med på laget i 2010, men da ble turneringen avlyst på grunn av stopp i flytrafikken som følge av vulkanutbruddet på Island. Joakim Mikkelsen skulle også spille to år senere, men måtte takke nei fordi turneringen kolliderte med en viktig collegeturnering.

Powered by Labrador CMS