DP WORLD TOUR//

Ringreven Fox slokket Hovlands vinnersjanser

Men nordmannen og resten av Ryder Cup-laget viste god form i generalprøven i London.

Ryan Fox fra New Zealand viste seg bedre med golfkøllene enn champagneflasken på Wentworth.
Ryan Fox fra New Zealand viste seg bedre med golfkøllene enn champagneflasken på Wentworth.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland gjorde det han kunne for å ta igjen Ryan Fox under sisterunden i BMW PGA Championship på Wentworth søndag. Men det ble med forsøket. 

Nordmannens avsluttende 67-runde var ikke nok. Han endte 15 under par, tre slag bak ringreven fra New Zealand, og tangerte dermed sin egen 5. plass fra fjoråret. 

Det er naturligvis en råsterk prestasjon i europatourens flaggskipsturnering, selv om Hovland for lengst har akklimatisert seg til nivået og selv syntes han spilte «ganske dårlig» de første dagene.

Viktor Hovland gjennomførte en ny sterk turnering, og endte til slutt på 5. plass på Wentworth, som i fjor.
Viktor Hovland gjennomførte en ny sterk turnering, og endte til slutt på 5. plass på Wentworth, som i fjor.

Fjerde for Fox

Fox tok sin fjerde seier på DP World Tour med en avgjørende birdie det 18. hullet. 

Han knyttet neven i triumf da ballen rullet i koppen. På banen hadde han overstrålt hele det europeiske Ryder Cup-laget. Og da han først fikk åpnet champagneflasken under seiersseremonien, overøste han alle med de edle dråpene fra Frankrike.

De 12 spillerne på Europa-laget kom til Wentworth for å forberede seg til tøffe matcher mot amerikanerne neste helg. Alle 12 klarte cuten, inkludert Tyrrell Hatton, som endte 17 under par og var nærmest å true Fox til omspill.

Men Fox overvant en trippelbogey på hull 7 og gjorde åtte birdier på de siste 13 hullene under søndagens væravbrutte finale. Han avsluttet helgen med en 67-runde og vant sin første Rolex Series-turnering, ett slag foran Hatton og Aaron Rai.

Knapt et dårlig slag

– Jeg spilte stort sett fantastisk fra det tredje hullet og utover, og hadde knapt et dårlig slag. Og det siste hullet var ganske kult. Jeg visste at jeg puttet for å vinne, og det var deilig å sette den, sa Fox etter runden.

Jon Rahm sikret fjerdeplassen alene, to slag bak. Han hadde en eagleputt på det 18. hullet som ville ha utlignet ledelsen, men bommet til venstre og endte 16 under par.

Også Rai hadde eagleputt på hull 18, og var enda nærmere å tvinge fram omspill. Men ikke nærmere enn hullkanten. Rai ble stående på -17.

Den svenske Ryder Cup-rookien Ludvig Åberg gikk ut i ledelse søndag etter innledende runder på 68, 66 og 66 slag, men klarte ikke å følge opp den imponerende starten. Kortet til den ferske proffen inkluderte to bogeyer, to dobbeltbogeyer og bare to birdier på 76-runden.

Slik spilte Ryder Cup-laget:

 • 2. plass: Tyrrell Hatton, 17 under
 • 4. plass: Jon Rahm, 16 under
 • 5. plass: Viktor Hovland, 15 under
 • 6. plass: Tommy Fleetwood, 14 under
 • 7. plass: Rory McIlroy, 13 under
 • 10. plass: Sepp Straka, 12 under
 • 10. plass: Ludvig Åberg, 12 under
 • 18. plass: Shane Lowry, 10 under
 • 18. plass: Matt Fitzpatrick, 10 under
 • 36. plass: Justin Rose, 5 under
 • 45. plass: Robert MacIntyre, 4 under
 • 64. plass: Nicolai Højgaard, par

Lagkaptein for det europeiske laget, Luke Donald, endte fem under par og delte 36. plassen. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS