Rollebytte på Krogh og Ventura

Tirsdag var det Kristoffer Ventura sin tur til å ha en tung dag på jobb i Amateur Championship. Verken han eller Kristian Krogh Johannessen avanserte til sluttspillet.

Publisert

Etter å ha startet dagen alene på fjerdeplass og en under par, ble det en helmørk dag på golfbanen for Kristoffer Ventura. Med ni bogeys og en trippelbogey på scorekortet stupte Oslo GK-golferen helt ned til en 208. plass, 11 over par sammenlagt og syv slag bak kvalgrensen. Topp-64 etter de to første slagspillrundene avanserte til match-sluttspillet som starter onsdag.

Sluttspillet blir dessverre uten nordmenn. Kristian Krogh Johannessen hadde langt fra noe optimalt utgangspunkt for dagen etter sin åpningsrunde på 81 slag. Tirsdag hevet han spillet betraktelig, og med fem birdies og to bogeys kunne han signere for en meget sterk 68-runde. Han kom likevel to slag til kort for kvalgrensen.

Runde 1

Kristoffer Ventura er oppe i toppen etter åpningsrunden av kvalifiseringen til storturneringen Amateur Championship.

Mandag slo slagspillkvalifiseringen til den 118. utgaven av prestisjetunge Amateur Championship i gang på de linksbanene Royal Cinque Ports og Prince’s i sør-England. Feltet består av 288 av Europas beste amatører fordelt på 29 land. Der vil de 64 beste spillerne etter to slagspillrunder avansere til match-sluttspill fra onsdag til lørdag.

Kristoffer Ventura (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen er Norges representanter i turneringen, men det var bare førstnevnte som hadde grunn til å smile etter mandagens åpning.

Med 70 slag på scorekortet på Royal Cinque Ports, en under par er Ventura en av bare fire spillere under par så langt. Han ligger alene på fjerdeplass, ett slag bak de tre som deler ledelsen. Ventura hadde en berg-og-dalbane front nine bestående av fire birdies, en dobbel og en bogey, før det ble ni strake par på back nine.

– Ventura 71 med bra spill fra tee og bra putting. Må forbedre de korte jernene. God start, oppsummerer landslagstrener Niklas Diethelm runden på Norwegian Golf Teams Facebook-propfil.

11 slag bak Ventura maktet ikke Krogh Johannessen å stå imot kraftige vinden. Med to doble, seks bogeys og en birdie på Prince’s-banen signerte han for en 81-runde, 11 slag bak Ventura og nede på en 224. plass.

Ventura og Krogh slår ut henholdsvis 13:07 og 10:39 norsk tid tirsdag. Grensen for topp-64 ligger i skrivende stund på tre over par.

Powered by Labrador CMS