DUBAI DESERT CLASSIC//

Rory viste muskler – vant «teegate» på siste green

De startet krangelen tidlig i uka. Først mandag formiddag klarte golfgudene å skille kamphanene Rory McIlroy og Patrick Reed.

Rory McIlroy knytter neven etter at den avgjørende putten i Dubai mandag.
Rory McIlroy knytter neven etter at den avgjørende putten i Dubai mandag.
Publisert Sist oppdatert

Det startet med en pegg og kokte ned til en putt. Og mellom der ble det utkjempet et drama som vil huskes lenge på DP World Tour.

– Jeg legger ikke skjul på at det var mange følelser involvert i dag. Det var tøft mentalt, og jeg er glad for at jeg klarte å fokusere på mitt eget spill. Jeg spilte ikke spesielt bra, men jeg spilte klokt, sier Rory McIlroy etter å ha vunnet sesongstarten i Hero Dubai Desert Classic.

Avslutningen ble like dramatisk som starten på uka.

Krangelen med Reed

Den startet under innspillsdagene da LIV Golf-stjernen Patrick Reed ble oversett av McIlroy på treningsområdet, følte seg dårlig behandlet og kastet en pegg mot verdenseneren. Krangelen fikk raskt navnet «teegate», fortsatte på pressekonferansene, og kulminerte altså med en solfylt duell ute på gresset.

Og heller ikke den forgikk uten kontroverser.

I helgen blusset feiden opp igjen etter at Patrick Reed, som også tidligere er beskyldt for juks i turnering, identifiserte ballen sin høyt oppe i et palmetre, og det ble også sådd tvil om den påfølgende droppen.

Men heldigvis skulle det handle om golfferdigheter til slutt.

For Reed, som startet finaledagen fire slag bak McIlroy, leverte en kjemperunde mandag. Og da han rundet av sin 65-runde med en birdie på attende, presset han verdenseneren til å ta fram driveren på det samme hullet.

Det vanskelige hullet

To ganger tidligere, i 2009 og 2015, hadde nord-iren vunnet Dubai Desert Classic. I fjor hadde han en ny seier halvveis ned i lomma, men slo i vannet på innspillet til den siste greenen og tillot Viktor Hovland å stikke av med troféet.

Under tredjerunden søndag skjedde nøyaktig det samme.

– Dette er et vanskelig hull for meg, for driver er for mye og treerwood for lite, forklarer Rory McIlroy.

Da alt skulle avgjøres i kampen mot Reed mandag, valgte han det første. Og driven gikk nesten i vannet.

– Jeg var heldig, innrømmer han. – For ballen stoppet i roughen på kanten av vannhinderet. Og jeg valgte da å ta ned risikoen, legge meg opp. Det var et naturlig valg, spesielt med tanke på det som skjedde her i fjor og gjentok seg i går.

Det var også et godt valg. Fra 85 meter midt i fairway ga McIlroy seg muligheten for birdie. Og trillet i en fire meters putt til seier, hans tredje i turneringens historie, og den første i årets første start.

– Det er godt å starte med seier, og selv om det er mye å rette på i spillet mitt, er det også positive ting å ta med seg. Ikke minst tok jeg gode strategiske valg denne uka, og det viste seg også å være riktig her på det siste hullet, sier Rory McIlroy.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS