Ellevill verdensrekord//

Satte ny rekord – spilte 580 golfbaner på ett år

Målet var å spille 500 forskjellige baner på 365 dager. Patrick Koenig stoppet ikke før han nådde 580. 

Patrick Koenig har satt en rekord som blir vanskelig å slå – å spille 580 forskjellige baner på ett år.
Patrick Koenig har satt en rekord som blir vanskelig å slå – å spille 580 forskjellige baner på ett år.
Publisert Sist oppdatert

3. januar 2023 satte amerikaneren Patrick Koenig seg bak rattet i bobilen sin i California med et mål. Å slå den eksisterende verdensrekorden på 449 forskjellige spilte baner på et år. 

For noen dager siden (2. januar) satte han punktum på verdensrekordforsøket. På den 18. greenen på Chambers Bay Golf Club i Washington State rullet han i den siste putten han mest sannsynlig skal slå på en stund. 

Til ellevill jubel ble han omkranset av flere hjelpere som har bistått i prosjektet siden dag én. 

–  580 baner på 365 dager. Dette har vært ett av de mest givende og utfordrende årene i mitt liv. En stor og ektefølt takk til hver enkelt av dere som har vært del av denne vanvittige reisen. Støtten deres har betydd alt for meg. 

– Dere bar meg bokstavelig talt av den 18. greenen i dag, skriver Koenig på Instagram

Amerikaneren er opprinnelig skribent og golf-fotograf, og denne formen for golf begynte for hans del i 2018 da han skaffet seg en bobil. Det året rakk han å spille 405 baner, skriver Svensk Golf

2023 ble året hvor han skulle knuse rekorden. Det siste året har han kjørt rundt i 40 forskjellige delstater i USA, samt vært på besøk i Sverige og Finland. 

Fremkomstmiddelet har vært en spesialbygget bobil/buss. 

De siste tolv månedene har han spilt mange verdenskjente baner, blant annet TPC Sawgrass, Medinah, Valhalla, Pinehurst, Shinnecock Hills, Bethpage og Pebble Beach. Hos «søta bror» var han innom Ullna, Bro Hof og Arlandastad. 

Elleville tall

I løpet av et år som det Koenig har hatt blir tallene selvfølgelig ganske store. Gjennom hele prosjektet har han hatt et samarbeid med den finske appen Golf Gamebook, som har registrert hvert eneste slag amerikaneren har slått det siste året

Det ble mange av dem – faktisk hele 34 785 slag.

Av disse var 14 805 med putteren, 2 791 var rundt green og 1 085 ganger havnet han i bunkeren. I tillegg mottok han 493 straffeslag. 

Han spilte 8 100 forskjellige hull. Det ble 4 873 par, 723 birdier og 16 eagler. 

En ting er sikkert. Denne rekorden kommer til å stå en stund. 

Powered by Labrador CMS