Saudi Golf-sjefen: – Jeg vil lage egne majorturneringer

Om ikke LIV-spillere får spille majorturneringene neste år har Saudi Golf-sjefen planen klar: Han vil lage sine egne.

Publisert

Det har lenge vært knyttet usikkerhet til LIV-golfernes deltakelse i neste års majorturneringer. Det har vært snakk om utestenging, om spillerne i det hele tatt kvalifiserer seg med verdensrankingen sin lav eller om de skal få lov til å spille og dermed bli invitert.

En del av dagens LIV-spillere er tross alt tidligere majorvinnere. Faktisk så inneholder den saudi-støttede touren spillere som har vunnet 12 av de siste 26 majorturneringene, så en del av dem har i teorien «future exemptions», eller livslange stående invitasjoner.

Dette gjelder for blant annet regjerende «Open Champion» Cameron Smith, samt tidligere vinnere av den grønne jakken som Sergio Garcia, Dustin Johnson og Phil Michelson.

Tross spekulasjoner om utestengelse fikk utbrytere spille både US Open og British Open tidligere i år, men nå har debatten igjen skutt fart. Hovedsaklig som følge av uttalelser fra sjefen i det saudiske golfforbundet og en av LIV Golfs primus motorer, Majed Al Sorour.

I en lang reportasje i magasinet The New Yorker, uttaler han blant annet at diverse tourer i golf-verden drives av mennesker som ikke forstår business og han stiller spørsmål ved hvorfor major-arrangørene tilsynelatende er på PGA-tourens side.

– Foreløpig er major-arrangørene på PGA-tourens side, og jeg vet ærlig talt ikke hvorfor, sa Sorour til The New Yorker, og legger til:

– Om ikke de lar våre golfere spille majorene skal jeg feire. Da skal jeg lage egne majorturneringer for mine spillere.

Uttalelsene har blitt møtt både med kritikk og advarsler. En av dem kom fra Golf Channel-journalisten Ron Sirak.

In The New Yorker, Saudi Golf chief executive Majed Al Sorour threatened to “to set up our own majors” if Grand Slam tourneys ban LIV Golf players. Not that easy. Majors aren’t just made up; History can’t be purchased. Meaningful championships are the product of time & tradition.— Ron Sirak (@ronsirak) October 18, 2022

Det blir i så fall ikke en lett affære. PGA-touren har selv forsøkt å gjøre deres egen Players Championship til å bli en «de facto» major, men enn så lenge anerkjennes den kun som en stor turnering.

Powered by Labrador CMS