WM PHOENIX OPEN//

Scheffler ny verdensener: – Det føles ganske bra

Scottie Scheffler er tilbake som nummer 1 i verden etter seier i WM Phoenix Open søndag.

Scottie Scheffler kaster seg rundt halsen på caddien sin etter at seieren er sikret på TPC Scottsdale søndag.
Scottie Scheffler kaster seg rundt halsen på caddien sin etter at seieren er sikret på TPC Scottsdale søndag.
Publisert Sist oppdatert

– Det føles ganske bra, sa Scottie Scheffler.

Som fjorårsvinner hadde han nettopp forsvart tittelen i WM Phoenix Open. En seier som også gjør at han passerer Rory McIlroy på verdensrankingen og gjenerobrer tronen som klodens beste herrespiller.

I bakgrunnen feiret publikum som de har gjort hele uka. Høyt, vilt og støyende. Men hovedpersonen selv tok aldri av. Det føltes bare bra.

Avgjørelse på 16

– Det er mest det at jeg ikke klarer å sette ord på det, utdypet han.

– Jeg følte at spillet mitt satt ganske bra i dag. Jeg gikk ut med to slags ledelse, holdt meg rolig hele veien, og sydde sammen det som ble en god runde til slutt.

Og rett skal være rett: 65 slag er bra. Spesielt når du har tre runder bak deg på 68, 64 og 68 slag fra før.

Det var også passende at avgjørelsen skulle falle på hull 16, hvor titusenvis av mennesker har vært samlet gjennom hele uka for å skape en ramme du ikke finner maken til i golf noe sted i verden.

Det gikk et sukk gjennom publikum da Scottie Scheffler bommet på greenen, og ballen la seg nede ved den ene tribuneveggen.

Den påfølgende chipen fikk ingen til å juble. Men brølet hørtes da den tidligere Texas-studenten rullet i langputten til par, og Nick Taylor misset sin putt like etterpå.

Fire ganger vant han i fjor, også i Phoenix.
Fire ganger vant han i fjor, også i Phoenix.

En stor putt

– Det var en stor putt, innrømmer Scheffler, som lenge trodde at den var for løs.

– Ja, jeg trodde at den skulle bli for kort. Men den rullet og rullet, og det var godt å se den vippe over kanten.

Fire ganger vant han på PGA-touren i fjor. Og med seieren i 2022-utgaven av WM Phoenix Open hadde han allerede vist at han kunne takle utfordringene på TPC Scottsdale.

Om Scottie Scheffler er en verdig verdensener? Smak på disse tallene:

Strokes Gained-statistikken viser at Scheffler tjente 2,7 slag på feltet fra tee. Rundt greenene plukket han ytterligere 1,5 slag. Og på greenene hele 4,16.

Er du fortsatt ikke imponert, så ta med denne: I approach-spillet, altså innspillene til green, var Scottie Scheffler hele 9,49 slag bedre enn startfeltet denne uka.

Da vinner du turneringer og blir nummer én.

­Rahm og Rory sviktet

– Akkurat nå er jeg rangert som nummer to, men jeg vil ikke si at jeg spiller den nest beste golfen i verden, sa Scheffler før turneringen i Phoenix.

– For personlig synes jeg at Rory McIlroy og Jon Rahm står helt likt i å være best nå. Rankingen gir noen rare utslag. Det er bare algoritmer. Og dessuten har jeg ikke lyst til å være nummer to, jeg vil være nummer én.

Lenge så det ut til at Jon Rahm skulle følge Scheffler til døra i Phoenix. Men da Rahm slo i vannet på femten og gjorde bogey på seksten, var det hasta la vista for den spanske oksen.

Rory McIlroy var aldri nærheten. Nord-iren endte til slutt på 32. plass, fire under par. Bare to slag foran Viktor Hovland, som med rundene 70, 70, 71 og 71 hadde en frustrerende uke i WM Phoenix Open.

Ikke fordi en 42. plass er svakt, så bortskjemte skal vi ikke være. Men mest fordi hans egne ambisjoner og ferdigheter er så mye høyere.

Søndagen endte på par for Hovland. Også denne gangen ble bogeyene og missene for mange.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS