Sikret kortet med oppvisningsgolf: - Det har vært et mareritt

På lørdag var Espen Kofstad dårligst i feltet. Søndag slo han tilbake, og viste med seks birdier på rad hvorfor han hører hjemme på øverste nivå.

Publisert

Selv om alt tyder på at den virkelige jobben ble gjort på fredag, ved å greie uten i Portugal masters, er det et kompleks system som ligger til grunn for utregningen som viser hvilke 117 spillere som er kvalifisert til DP World Tour også neste år.

Gjennom hele helgen har Kofstad vaket mellom 114.- og 112.-plass. Nordmannen selv har ikke villet ta noe for gitt, og sa på fredag at «vi får telle opp på søndag». Nå er det søndag, og Kofstad har spilt seg ferdig. Og for en runde det ble.

– Dette var deilig. Jeg kunne ikke spille dårlig i dag, jeg var avhengig av en grei runde. Så ble det en god en. Nå er jeg bare lettet, sier Kofstad til Discovery.

Seks birdier på rad!

Birdien på åpningshullet var bare starten. Fra hull 10 til hull 15, gjorde Kofstad birdie på samtlige hull, seks i tallet! Og uten en eneste bogey på scorekortet, ble det til slutt -7 totalt.

– Det var bare digg. Jeg slo gode utslag, gode innspill. Jeg hadde en god feeling, og skaffet meg gode lengder inn til greenene, sier Kofstad.

Den bogeyfrie runden gjør at Kofstad avanserer 25 plasser på resultatlisten til 43.-plass, og dermed er det ikke engang teori som kan frata nordmannen retten til spill på DP World Tour også i 2023.

– Jeg trodde jeg var safe for lenge siden og bare kunne prøve å gønne på mot Dubai. Så begynte jeg å slite med formen samtidig som alle andre bak meg begynte å spille veldig bra, sier Kofstad om presset.

Det var til slutt engelskmannen Jordan Smith som vant turneringen på suverent vis, med en total score på -30, og en seiersmargin på tre slag. Smith (63 slag) var den eneste spilleren på søndag som slo Kofstads 64-runde.

– Et helvete

Til Discovery beskriver Kofstad de siste månedene som et mareritt, og at han nå skal hjem for å hvile seg. – Det har ikke vært gøy, jeg har ikke kost meg. De siste månedene på banen har vært et mareritt. Det har vært et helvete. Det er jo synd, fordi jeg spiller golf fordi det er gøy. De siste fem ukene har jeg spilt 18 runder med kniven på strupen, sier Kofstad til Discovery.

I 2023-sesongen får Kofstad følge av Kristian Krogh Johannessen som har kvalifisert seg til DP World Tour gjennom godt spill på Challengetouren.

DP World Tour-sesongen avsluttes i Dubai 17. til 20. november der det skal spilles om 10 millioner dollar. Kofstad sier til Norsk golf at sesongen er over for hans del, og at han ikke er kvalifisert til verken denne eller Nedbank golf challenge som spilles i Sør-Afrika 10. til 13. november.

Kofstad endte til slutt på 113.-plass på rankingen. Marginen ned var til slutt 28 poeng. Viktor Hovland sikret seg 4.-plassen.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS