UTSTYR//

Nye Trackman iO er laget spesielt for hjemmebruk

Inflasjonen er høy og renta stiger. Men aller høyest er golffeberen i kjellere og garasjer. Derfor er Trackman nå på banen med et helt nytt produkt.

Trackman IO
Liten plass og høy pris har knust Trackman-drømmen for mange på hjemmefronten. Med en iO i taket kan det første problemet være løst.
Publisert Sist oppdatert

OM TRACKMAN

Trackman ble etablert i Danmark i 2003, og er i dag verdensledende innen utvikling av radarteknologi for golf. Trackman er den offisielle leverandøren av klubb- og ballsporing samt sporingsdata til PGA Tour for kringkasting på TV og digitale plattformer.

De fleste av oss er blitt godt kjent med de oransje boksene som står på rekke og rad bak ivrige golfspillere på nærmeste innendørssenter. 

Siden oppstarten for 20 år siden har Trackman revolusjonert markedet med sin radarteknologi. Og det skjøt virkelig fart da presis slagsporing ble kombinert med en virkelighetsnær simulatoropplevelse.

Nå har den oransje boksen på gulvet, Trackman 4, fått en dansk lillebror. Han heter Trackman iO, henger i taket, og er optimalisert for innendørsbruk.

Det neste steget

– Da vi startet Trackman for 20 år siden, kunne jeg aldri forestille meg at golfsimulatorer skulle bli en hjørnestein i virksomheten vår, sier Klaus Eldrup-Jørgensen, en av Trackmans grunnleggere og nå administrerende direktør i det hurtigvoksende selskapet fra Vedbæk.

– Lenge var innendørsgolf bare en «gimmick» og en fjern opplevelse fra det virkelige spillet. Men teamet vårt har endret den oppfatningen, og med Trackman iO tar vi det neste steget i en spennende reise, forklarer han.

Trackman iO kombinerer radar med høyhastighets infrarød bildebehandling for å fange hele spekteret av data, uten behov for ekstra belysning. Og som nevnt: Mens Trackman 4 er plassert på bakkenivå, er iO montert over spillområdet. Dermed er det ingen krav til ekstra plass foran eller bak ballen. 

Alt du trenger er nok plass til å svinge golfkøllene.

Trackman iO
Trackman iO henger i taket og er plassbesparende i forhold til Trackman 4.

Best på innendørsgolf

– Vi utviklet ikke iO for å erstatte Trackman 4. Vi ville lage det beste produktet for innendørsgolf i en kompakt, elegant enhet, forklarer oppfinner og utviklingssjef Fredrik Tuxen.

–  Både 4 og iO er veldig gode valg innendørs. Vil du ha en Trackman som skal brukes både inne og ute til trening, spillerutvikling og tilpasning, vil Trackman 4 trolig være produktet du går for. Blir det mest simulatorspill hjemme, er nok iO et naturlig valg, forklarer han.

Men ja, moroa vil selvfølgelig koste. Trackman iO Home-pakken – med 30 virtuelle golfbaner, tre spillvarianter og tilgang til hele utvalget av balldata – har en prislapp på 13 995 dollar, i overkant av 150 000 norske kroner. 

Vil du gire opp til Home Complete- og Commercial-pakkene – med 300+ virtuelle baner, alle spillvarianter, alle balldata og utvalgte kølledata – må du ut med 21 495 dollar, rundt 232 000 kroner.

Men i kjellere og garasjer over hele verden er golffeberen høyere enn inflasjon og renter.

– Produktene våre er de beste på markedet, og det beste koster litt ekstra. Med iO gjør vi nå Trackman-simulatoren mer tilgjengelig for hjemmebruk og inviterer flere spillere til den beste opplevelsen av golf innendørs. sier Klaus Eldrup-Jørgensen.

Trackman iO
Trackman iO
Powered by Labrador CMS