DP WOrld Tour//

Siste: Krogh avsluttet med ny 69-runde i Singapore

DP World Tour-sirkuset har forflyttet seg til Asia, hvor tre turneringer i helt andre tidssoner står for tur. Kristian Krogh Johannessen kom godt fra det i første forsøk.

Drammen GK-spilleren åpnet bra i de norske nattestimene. Etter første runde er han topp-20 i Singapore
Publisert Sist oppdatert

Om noen var våkne natt til torsdag kunne man ha sett Kristian Krogh Johannessen starte med birdie-birdie på åpningsrunden av Singapore Classic. Det var den første av tre turneringer i en asiatisk sving som står for tur resten av februar-måned.

Drammen GK-spilleren spilte tilsynelatende stabil golf og fulgte opp den gode åpningen med ytterligere en birdie på åttende hullet. Dessverre kom dagens første bogey på det niende, og han var to under par ved runding.

Heldigvis hentet han seg raskt inn igjen med en ny birdie på hull ti. Enda en birdie på det femtende sank scoren hans ned til fire under par for dagen.

Åpnet med 69 slag

På det nest siste hullet kom derimot dagens andre blemme. Med ny bogey på det syttende ble det til slutt en 69-runde på tre under par for Hokksund-mannen første spilledag.

I morgentimene norsk tid fredag gikk Krogh ut på sin andre runde. Han startet på hull 10, og fikk en igjen en gnistrende start på runden. Med birdier på ull 10, 13 og 15 avanserte han kraftig på ledertavlen. Han rundet etter ni hull på 34 slag, tre under par for dagen.

Dessverre kom dagens første bogey umiddelbart etter runding, etterfulgt av et par, før arrangøren valgte å ta en pause. Etter store nedbørsmengder ble store deler av banen lagt under vann.

Stoppet av været og lyset

Da turneringen ble stanset fredag, lå Krogh på delt 30. plass med en totalscore fem under par. Han hadde seks slag opp til lederen Tom McKibbin på -11 og to slag ned til det antatte cutgrensen på -3.

Etter en lengre utsettelse fikk Krogh og feltet endelig starte opp igjen fredag ettermiddag. Men da var allerede lyset i ferd med å forsvinne.

Da nordmannen hadde to hull igjen å spille, gikk hornet. Dermed måtte Kristian Krogh Johannessen ut igjen i morgentimene lørdag for å ferdiggjøre andrerunden.

Men Drammen GK-spilleren skulle takle situasjonen bra.

Eagle på par-4

I morgentimene lørdag leverte Krogh en ny sterk runde i Singapore. Høydepunktet kom på hull 10, med eagle (!) på par 4-hullet.

Han endte dagen på 69 slag da han i tillegg til eaglen noterte seg for fem birdier, ni par, to bogeyer og en dobbelbogey.

Med 69-70-69 etter tre dager var Krogh dermed åtte under par totalt, og lå på delt 21. plass i DP World Tour-turneringen. Lørdag klatret han hele 16 plasser på ledertavlen, og hadde bare tre slag opp til topp-10 før finalerunden søndag.

Søndag morgen norsk tid spilte Kristian Krogh Johannessen en ny stødig runde. For tredje gang denne uka gikk han på 69 slag. Det holdt til en delt 23. plass totalt, 11 under par.

Han får med seg en hyggelig premiesjekk på 19 118 euro, eller rundt 200.000 kroner, for prestasjonen.

PS! Krogh var eneste nordmann i feltet da Norges andre spiller på DP World Tour, Espen Kofstad, for tiden er hjemme i Norge for å trene.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS