samarbeidet mellom PGA Tour Og liv golf//

Sjokkerende avsløringer i kongressen – ønsket Woods og McIlroy til LIV Golf

Tiger og Rory som forhandlingskort mellom partene og planlagt fjerning av Greg Norman var blant de største sjokkene under tirsdagens kongresshøring.

Det var tett mellom høydepunktene i høringen som tok for seg samarbeidet mellom PGA Tour og LIV Golf.
Publisert Sist oppdatert

Da nyheten sprakk om at PGA Tour, DP World Tour og LIV Golf hadde inngått et samarbeid for å «sikre golfens fremtid», var hele golfverden sjokkert. PGA-tourens sjef, Jay Monahan, fikk det såpass tøft i etterdønningene av nyhetene, at han ble sykmeldt.

Det var så kontroversielt at Senatet i PGA-tourens hjemland varslet en høring hvor samarbeidet skulle drøftes.

Tirsdag ettermiddag tok Twitter fyr da det nevnte Senatet i USA slapp et dokument på flere hundre sider som beskriver hva PGA-touren og Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) diskuterte før de inngikk en overordnet rammeavtale.

Saudiernes forslag

Den 24. april møttes partene i London, hvor representanter fra LIV Golf presenterte sine planer for PGA-tourens styremedlemmer Jimmy Dunne og Ed Herlihy. Prosjektet bar navnet «The Best of Both Worlds», og blant de mest overraskende forslagene i diskusjonene:

Uten at Woods og McIlroy var informert, skal PIF og PGA-tourens styremedlemmer ha diskutert muligheten for at de to stjernene skulle eie og lede hvert sitt lag på LIV-touren – og samtidig forplikte seg til å spille ti turneringer.

Tiger Woods og Rory McIlroy skulle eie og lede hvert sitt LIV Golf-lag. Samtidig skulle Woods og McIlroy forplikte seg til å delta i ti LIV-turneringer.

Det vil neppe falle i god jord hos de to verdensstjernene, som har tatt tydelig avstand fra golfens mest kontroversielle liga.

Et annet forslag i presentasjonen var at Yasir Al-Rumayyan, lederen av PIF, selv skulle få medlemskap på både Augusta National og Royal and Ancient Golf Club i St. Andrews.

Norman skulle fjernes

Og de mildt sagt oppsiktsvekkende forslagene stoppet ikke der. I presentasjonen til de pengesterke saudierne ble det også lagt fram følgende ønsker:

  • Sammen skulle PGA-touren og PIF etablere en superturnering i LIV-format, arrangert i Saudi-Arabia og Dubai, hvor lagene skulle draftes på direktesendt tv og pengestrømmen skulle tilføres LIV Golf.
  • Minst to av PGA-tourens opphøyde turneringer, såkalte «designated events» med større premiepotter, skulle ha Aramco, det statlige saudiske oljeselskapet, som hovedsponsor og turneringsnavn.
  • Videre kom det frem at Greg Norman skulle fjernes som ansiktet utad for LIV.

Norman har deltatt i mange kontroverser det siste drøye året, og irritert på seg flere av PGA Tour-stjernene.

Det ble også publisert flere e-poster mellom pådriverne for samarbeidet, blant annet Jay Monahan og Yasir Al-Rumayyan.

Washington Post publiserte en artikkel tirsdag, som går detaljert gjennom innholdet i høringen.

Saken oppdateres etterhvert som det kommer nyheter.

Powered by Labrador CMS