Skadet Tiger trekker seg fra Hero World Challenge

Mange gledet seg til comebacket. Men mandag kveld kunngjorde Tiger Woods at han likevel ikke spiller i Hero World Challenge til helgen.

Publisert

Etter planen skulle Woods gjort comeback i turneringen som han selv er vertskap for. Det skulle vært starten på en aldri så liten førjulsgave til verdens golfpublikum: tre helger på rad med Tiger Woods tilbake på banen.

Men mandag gjorde golflegenden det klart at en betent hæl setter en foreløpig stopper for comebacket.

pic.twitter.com/C2HPgSSCAK— Tiger Woods (@TigerWoods) November 28, 2022

Smertene er verst

Skaden skal ikke være alvorlig. Og Woods gjør det klart at fortsatt har til hensikt å spille både i «The Match» neste helg – samt i PNC Championship den 17. og 18. desember sammen med sønnen Charlie.

Men mange frykter nå at hele førjulsgaven med Woods ryker.

Ifølge eksperter kan skaden ta opptil seks uker å bli kvitt. Det skal ikke være noen fare for at den forverres med belastning, men smertene kan føre til at den tidligere verdenseneren også neste uke vil ha en dårlig nyhet å formidle.

Ikke minst er det mange som håper å se Tiger og Charlie Woods i PNC Championship før jul. I fjorårets utgave av far/sønn-turneringen i Florida ble duoen nummer to bak John Daly og John Daly jr.

Mange forventet da å se mye av pappa Woods på PGA-touren i 2022, men han stilte bare opp i tre turneringer i løpet av sesongen. Og årsaken kjenner vi alle.

Sliter etter ulykken

Tiger Woods skadet seg stygt i en bilulykke i Los Angeles i 2021. Og derfor ble det bare med tre starter tidligere i år.

I april haltet han rundt til en delt 47. plass i Masters. Han brøt etter tre runder i PGA-mesterskapet i mai. Og var fortsatt ikke restituert da han vinket farvel etter to runder i The Open Championship på Old Course i juli.

Siden den gang har Woods ikke vært å se i konkurransegolfen.

Hælskaden gjør altså at Woods nå må droppe Hero World Challenge fra 1. til 4. desember. Dermed blir det heller ikke noen duell med Viktor Hovland, som stiller til start som tittelforsvarer etter å ha vunnet Tigers invitasjonsturnering i 2021.

Den 10. desember spiller Tiger Woods og Rory McIlroy på lag i «The Match», hvor de møter Jordan Spieth og Justin Thomas over 12 hull på Pelican GC i Florida. Og den påfølgende helgen, 17. og 18. desember, er det altså klart for PNC Championship med Tiger og Charlie Woods i to av hovedrollene.

Powered by Labrador CMS