NORGESMESTERSKAPET//

Skjøt fart på den lange dagen: – Mulig å gå lavere

Mats Ege (23) kjenner Bjaavann bedre enn de fleste. Fredag gikk han fire under par, men Stavanger GK-spilleren vet at han kan senke scoren ytterligere.

Collegespilleren Mats Ege gikk fire under par på Bjaavann fredag, men vil gjerne presse ned scoren ytterligere.
Collegespilleren Mats Ege gikk fire under par på Bjaavann fredag, men vil gjerne presse ned scoren ytterligere.
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Det ble en lang dag i NM fredag, og gruppa til Mats Ege fikk en lenger dag enn de fleste.

Klokka 08.50 slo han ut på andrerunden sammen med Jonas Lønn og Alexander Settemsdal, som ledet etter første dag. Og da Ege endelig leverte scorekortet på 68 slag – etter lyn og torden, stopp og start, gode og dårlige slag, dommeravgjørelser, dropper og etterfølgende intervjuer – hadde den samme klokka passert 19.00.

Den nevnte trioen ble til og med kalt inn på teppet til turneringsledelsen.

I mye trøbbel

– De var ikke helt happy med tempoet vårt, og det er greit.

– Vi var ikke den raskeste ballen i dag, men det var bare utrolig mye som skjedde. Det var birdier og eagler, men vi var også i trøbbel alle sammen, og måtte tilkalle dommeren sikkert ti ganger. Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier Mats Ege.

Det som trakk ut tiden mest, skal 23-åringen uansett ikke ha skylda for. I 4 timer og 25 minutter sto alt stille på Bjaavann GK. Ege benyttet muligheten til å dra hjem en tur. Barndomshjemmet er bare 15 minutters kjøring fra årets NM-arena.

– Jeg har noen fordeler her, innrømmer collegestudenten, hjemme på ferie fra East Tennessee.

– Jeg kjenner jo banen godt fra min tid som junior, og kom hit også noen dager før alle andre. Under innspillsrundene har jeg valgt meg noen linjer fra tee som det ikke er like enkelt for alle å finne på kort tid.

Det mest åpenbare eksempelet er hull 18.

Da Settemsdal og Ege slo ut på dagens siste hull, var Nøtterøy-spilleren fortsatt i tet, men ikke lenge. For uhellene skjer fort på denne banen, og straffen er nådeløs. Minutter senere gikk 21-åringen av med en nier på par 5-hullet.

– Oj, det var mye! sa den frivillige bak PC-en i scorekort-mottaket da uheldige Settemsdal satte seg ned og rapporterte inn tallene.

– Det var det jeg også tenkte, sa en skuffet Settemsdal.

Mats Ege leste opp en ny birdie.

– Nå er det bare å kjøre på, sier Mats Ege etter halvgått løp i årets NM.
– Nå er det bare å kjøre på, sier Mats Ege etter halvgått løp i årets NM.

Bare å kjøre på

– Nå er det bare å kjøre på egentlig. Hittil har jeg gjort en del feil, slått i vannet og måttet droppe. Kan jeg holde meg unna det, så blir det bra, sier han.

Potensialet til Ege er det ingen tvil om. Han er kjent for å være en birdiemaskin. Og på Bjaavann svirrer det rykter om innspillsrunder på 64 slag før NM-start.

– Jeg var både sju og åtte under, så den scoren er veldig innafor. Treffer du fairwayer fra tee her, så er det birdiesjanser overalt. Om det ikke er gratisbirdier, er du veldig nærme iallfall.

– Det er fullt mulig å gå lavere enn jeg har gjort til nå i turneringen. Det handler bare om å spille bra. Og velge hvor du vil gå for det. Noen steder må du passe på. Andre steder er det bare å gønne på, sier Mats Ege.

PS! Rune Bøkeid (-5) leder NM, ett slag foran Ege, når spillet tas opp igjen på Bjaavann lørdag morgen. På grunn av væravbruddet fredag, fikk ikke Oppegård-spilleren fullført andrerunden og har sju hull igjen å spille før han skal ut på tredjerunden.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS