Skuffende Hovland-dag på Bahamas – spiller tredjerunden med Woods

Tro det eller ei - Viktor Hovland har sett menneskelig ut under Hero World Challenge. Han ligger langt bak teten etter to runder på Bahamas.

TUNG DAG: Viktor Hovland fikk det ikke til å stemme fredag.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland har vunnet Tiger Woods' egne turnering Hero World Challenge de to siste årene, men fikk torsdag en tung start på turneringen.

Etter en variabel åpningsrunde endte han dagen ett slag over par – og var med det nummer 16 av de 20 startende i feltet. Før de tre siste rundene - for turneringen går uten cut - var han seks slag bak lederduoen Tony Finau og Brian Harman.

Statistikken etter første runde fortalte at Hovland var blant feltets svakeste både på og rundt green, hvor han ga bort 3,2 slag. Dermed fikk han lite igjen for å være dagens beste fra tee, hvor han tjente 1,8 slag på konkurrentene.

Da var det bare en ting å gjøre for Ekeberg-ekspressen fredag - angripe fra første slag.

Det gjorde han ikke - mildt sagt.

Hovland fikk en marerittstart på fredagens runde av Hero World Challenge med bogey på det første og andre hullet. Men som så ofte før nullstilte nordmannen, for etter birdie på hull 3, 6 og 9, var han under par etter de første ni hullene. Da snuste han også på en topp 10-plassering.

Etter par på hull 10 og 11 kom rundens største nedtur på hull 12, da han slo out of bounds på et par 3-hull med vann. Dermed måtte han slå et straffeslag, og til slutt gikk han av med en femmer på scorekortet. Da var han ett slag over par for runden.

De neste seks hullene gikk han på par etter birdie på hull 14 og 15, bogey på hull 16 og 18, og par på hull 13 og 17.

Hovland er på delt 16. plass, to slag over par etter 36 spilte hull. Den plasseringen deler han med Keegan Bradley, som var uhyre nær en plass på Ryder Cup-laget til USA i september.

Kun tre spillere er bak Hovland - Sam Burns (+3), samt duoen Wyndham Clark og Will Zalatoris (+5).

Scottie Scheffler leder turneringen sammen med Jordan Spieth. Den amerikanske stjerneduoen er ni slag under par. Justin Thomas utgjør tettrioen. Han er åtte slag under par.

Tiger Woods har virkelig levert varene. Legenden gikk fredagens runde to slag under par og er ett slag over par for turneringen, etter å ha gått +2 torsdag. Woods er nummer 15.

Woods og Hovland slår ut sammen lørdag 17.43 norsk tid.

Du kan følge turneringen direkte på Discovery+. Sendingen på Eurosport Norge starter 18:00.