SUN DAY RED//

Slik blir Tigers nye merke – og derfor er han i rødt

Spekulasjonene har pågått i flere uker. Mandag ettermiddag kunngjorde Tiger Woods offisielt sin nye Sun Day Red kleskolleksjon på et arrangement i Los Angeles.

Erin Andrews ledet praten med Tiger Woods og TaylorMade-sjef David Abales under mandagens pressekonferanse.
Publisert Sist oppdatert

Kunngjøringen skjedde ikke langt fra Riviera Country Club, hvor Tiger Woods vil spille Genesis Invitational denne uka. Det blir hans første offisielle PGA Tour-turnering siden Masters i fjor.

– Det begynte med mamma, fortalte Woods på mandagens arrangement. – Siden jeg er født i Steinbukkens tegn, mente mamma at min kraftfarge var rød, så jeg brukte rødt som juniorspiller og vant noen turneringer. Så gikk jeg på et universitet, Stanford, som er røde. 

– Vi brukte rødt på den siste dagen av hver eneste turnering. Og siden har jeg brukt rødt i hver eneste turnering jeg har spilt som profesjonell. Det har bare blitt synonymt med meg.

Avsluttet med Nike

Det nye klesmerket – Sun Day Red – lanseres 1. mai. Det markerer samtidig slutten på et langt og særdeles suksessrikt samarbeid mellom Woods og Nike, det eneste merket han hadde brukt som profesjonell.

– Det skjer på riktig tidspunkt i mitt liv, sa Woods mandag.  – Jeg er i en overgangsperiode. Jeg er ikke en unge lenger. Og jeg ønsker å lage et merke jeg er stolt av fremover.

Sun Day Red lanseres som en selvstendig forretningsenhet under TaylorMade-paraplyen. Merket vil ha base i San Clemente i California, og ikke i TaylorMades hovedkvarter i nærliggende Carlsbad.

Står på egne bein

– Dette merket står på sine egne bein, sa TaylorMade administrerende direktør, David Abeles, under mandagens presentasjon.

 – Sun Day Red er uavhengig av TaylorMade, og det drives av en uavhengig gruppe ledere som er en del av teamet mitt. Jeg kunne ikke vært mer begeistret. Dette merket vil ha sin egen identitet, ikke bare når vi lanserer det i kveld, men også om 20 år.

Da TaylorMade-sjefen fortalte Woods at hver stripe på den abstrakte tigeren representerer en av hans 15 majortriumfer, repliserte Woods kjapt:

– Hva skal vi gjøre når det kommer en nummer 16?

Powered by Labrador CMS