Slik kan du få ned rundetidene uten å måtte stresse

Lite dreper gleden av en golfrunde raskere enn tregt spill. Her er våre for å få opp tempoet!

Publisert

(Har du forslag til listen? Rop ut i kommentarfeltet under!)

Velg riktig tee 

Er du mann og alltid har lange jern, hybrider og wooder inn på andreslaget på par 4-hull, bør du vurdere å flytte deg ett eller to teesteder frem. Du får ikke like mange mottatte slag, men du vil samtidig få desto mer glede av å putte oftere for par og til og med ha en birdiemulighet i ny og ne. Og ikke minst: rundene tar kortere tid.

Ikke spill «klyngegolf»

Det er trivelig og sosialt å gå sammen og prate, men det spares mye tid dersom hver spiller i flighten går rett til sin egen ball etter utslaget. Du får nok av tid til å prate med de andre i løpet av runden uansett.

Vær fleksibel med honnøren

Har du spillere i fairway 200 meter foran deg, men din ene spillepartner bare klarer å slå 150 meter, bør vedkommende slå først – uavhengig om hun har «honnøren» eller ikke. Det oppfordres til «Ready golf» i de nye golfreglene, og det er ikke uten grunn. Er du klar, er det ikke vits i å bruke unødvendig tid på å vente på personen som har honnøren!

Kjenn din begresning

Vi har alle opplevd å stå lenge og vente på en spillepartner som venter på at greenen 230 meter unna skal bli ledig, fordi han skal forsøke seg på noe heroisk og komme seg inn på par 5-hullet på to slag, eller drive green på et par 4-hull. Men hvor realistisk er det egentlig? Når det er smekkfullt på banen, bør du tenke deg om et par ekstra ganger før du tvinger alle i gruppen din (og gruppene bak deg) til å vente på at du skal forsøke et slag du klarer maks én av 20 ganger.

Tenk fremover

Bruk tiden på vei til ballen til å planlegge neste slag – meter, kølle, vind og så videre. Da trenger du mindre tid fremme ved ballen. Husk at de nye golfreglene anbefaler en makstid på 40 sekunder for å slå et slag. Det inkluderer alt av forberedelser.

Slå provisorisk

Er du i den minste tvil om du kommer til å finne igjen ballen din, eller om den er out of bounds, slå en provisorisk ball umiddelbart. Da slipper du den pinlige «walk of shame» tilbake til tee.

Plukk opp ballen

100 meter igjen til hullet og ingen mulighet til å få poeng? Plukk opp ballen, og hold heller flagget for de andre i ballen din når de skal putte.

Begrens mulligans

Om du følger golfreglene, får du ikke mulligans. Likevel er det noen som liker å spille med mulligans i uformelle og vennskapelige sammenhenger. Dersom du bruker mulligans, begrens deg til en mulligan på front og en på back nine. Og aldri slå en mulligan om det står spillere bak deg og venter. Det kommer de garantert ikke til å like.

Les putten tidlig

Begynn å lese putten med en gang du ankommer green. Allerede når du legger fra deg bagen kan du danne deg et inntrykk av hvordan greenen heller. 

Slå først, prat deretter

Ikke utsett et slag på grunn av en samtale med spillepartneren din. Slå slaget, deretter kan du skravle i vei.

Kom deg vekk fra green

Ikke bruk unødvendig lang tid på green. Kom dere raskt vekk fra greenområdet med en gang dere har hullet ut. Scorekortet fylles ut på neste tee eller på vei dit.

Få en fast rutine

Ikke frys over ballen eller ta unødvendig mange prøvesvinger. Vend deg til en fast rutine med maksimalt to prøvesvinger, så har du samme utgangspunkt før hvert slag. 

Slipp gjennom

Dersom du leter etter ballen, har du krav på tre minutter leting. Pass på at spillerne bak slipper gjennom mens du leter etter ballen din.

Følg med på alle slag

Hold et øye med slagene til medspillerne dine, så øker sannsynligheten for å finne igjen ballen raskt om de er ute av kurs. Følg også din egen ball helt til landing. Ikke slipp den av syne bare fordi den har litt mer sideskru enn du hadde planlagt.

Bit i det sure eplet

Aksepter at golfballer er forbruksvare. Dersom du har slått to skjeve utslag og funnet den første, ikke bruk unødvendig lang tid på å lete etter den provisoriske ballen. Og ikke let lenger enn tre minutter, bare fordi du synes det er bittert å miste din splitter nye Pro V1-ball.

Hjelp til å lete? Se an situasjonen

Ikke gjør det til automatikk å kreve at alle dine spillepartnere skal hjelpe deg å lete etter ballen din. Dette gjelder spesielt dager med mye trafikk på banen. Bare be om hjelp til å lete når du er sikker på at det ikke vil sinke spillet på banen.

 

Legg igjen mobiltelefonen

Tekstmeldinger, bilder på Snapchat, e-poster og telefonsamtaler kan ta mye tid uten at man legger merke til det.

Forbered eget slag mens den andre slår

Forutsatt at du ikke forstyrrer den som slår, gå gjennom din egen rutine mens medspilleren din slår, og les greenen mens de andre putter.

Golf er trim!

Det har aldri skadet å spasere i et raskt tempo. Se på golfrunden som trim, og ikke subb rundt på banen.

«Just tap it in»

Ikke marker halvmetersputter. Gjør deg ferdig, og hent flagget så kan dere komme dere raskt av green (dersom dere ikke putter med flagget i hullet, da!)

Fyll opp lommene

Alltid ha med deg ekstra pegger, markører og en golfball i lommen, så har du det viktigste raskt tilgjengelig hele tiden.

Ha med en ekstra kølle

Når du chipper rundt green, ta med deg både køllen du skal chippe med og putteren din, så slipper du å returnere til bagen.

Plasser bagen på rett side

Legg fra deg golfbagen mot neste hull. Da sparer du også tid mellom hullene.

Tenk før du går inn i bunkeren

Du får mindre å rake dersom du ikke spaserer gjennom hele bunkeren på vei til ballen din. Forsøk også å gå inn i bunkeren fra den laveste siden, slik at du ikke må bruke mye tid på å rake bunkerveggen.

Vær oppmerksom på oppskrittingen

Dersom du skal skritte opp lengden til hullet, gjør det allerede på vei til ballen. Ser du at du ligger på rundt 130 meter, tell heller ned fra 150-meterspinnen enn å legge fra deg bagen, for så og gå ned til 100-pinnen og telle oppover.

Bruk laser 

Laser eller GPS er en effektiv måte å få riktig lengde umiddelbart på. Vær imidlertid oppmersom på å ikke overdrive bruken. Ligger ballen ved siden av 100-metersmerket, er det vel strengt talt ikke nødvendig å dra opp kikkerten?

Gi råd til greenfeespillere

Er du på hjemmebane og spiller med greenfeespillere som besøker banen for første gang? Dersom du har noen lure tips om hvilke farer man bør holde seg unna på et golfhull, bør du ikke holde det for deg selv. Alle er tjent med at folk holder seg unna trøbbel og spillet går fortere. 

Heng håndkledet under paraplyen

Det er en ekstra utfordring å spille raskt når regnet høljer ned. Forsøk å holde de viktigste tingene tørre – spesielt grepet på køllene. Heng håndkledet under paraplyen, i stedet for å ta det inn og ut av bagen. Da holder det seg tørt lengre, og det er lettere tilgjengelig

Følg med på skyene

Veksler det mellom sol og regnvær hvert kvarter? Vent med å rive av deg regnbuksa så fort muligheten byr seg. Det tar tid å skifte klær, og pakke det inn og ut av golfbanen. Og hvis du først må skifte, forsøk å gjøre det mellom hullene.

Uten mat og drikke…

Pass på å få i deg nok mat og drikke. Er du dehydrert eller sulten, vil du bli slapp mot slutten av runden. Det påvirker også spilletempoet negativt. 

Putt med flagget i hullet

Det var uvant i starten, men nå er dette noe de fleste sannsynligvis har vendt seg til. 

Sunn fornuft!

Hold alltid et øye med flightene foran og bak deg. Har du spillere i ryggen hele runden og ikke en sjel i fairway foran deg, bør det ikke være vanskelig å legge to og to sammen.

Har du forslag til listen? Rop ut i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS