Starter ny golfportal: – Nå er jeg helt bitt av basillen

Fredag 29. mai ble golfportalen «Trøndergolf» lansert. Initiativtageren sier at tilbudet er «litt for de beste», men «mest for de fleste».

Publisert

Fra første tee på Trondheim golfklubb har Kevin Ingebrigtsen utsikt over Trondheim by. Det er drøyt to år siden han begynte å spille golf, etter å ha fått et golfkurs i bursdagsgave av «Bruttern»; Kåre Ingebrigtsen altså, tidligere Rosenborg-trener.

– Jeg skulle ønske jeg begynte før. For litt over et år siden hadde jeg ikke engang hørt om Elias Bertheussen. Men nå er jeg helt bitt av basillen, og sitter oppe til langt på natt for å se PGA-touren på tv, sier Ingebrigtsen, som har 16,4 i handicap.

Ballen suser av gårde med høyreskru, som annonsert på forhånd. På fotballspråket nesten et sleivspark.

– Det er et utfordrende hull for en med så mye slice som meg.

Ny golfportal

Men nok om Ingebrigtsen golfsving. Etter bare noen få år i gamet, og fortsatt som høyhandicapper, lanserer han nå golfportalen trøndergolf.com.

– Etter å ha spilt golf noen år, merker jeg at det behovet er der. Det er en portal som gir enkel tilgang til informasjon om baner, turneringer og det som skjer. Jeg har snakka mye om det med de jeg har spilt med, om hvor vanskelig det er å finne frem og hvor lite man egentlig vet om trøndersk golf.

– Så dette er ikke ment som en konkurrent til klubbenes eksisterende hjemmesider?

– Nei, og det er viktig for meg å si. Målet er å bidra til å skape entusiasme rundt spillerne og klubbene. Poenget er ikke at alt av info skal ligge på trøndergolf, men at hovedinformasjonen ligger der, og at det skal være lett å lenke videre til klubbene. Poenget er ikke å være en konkurrent. 

Ifølge Ingebrigtsen reagerte Stjørdal golfklubb med at klubben måtte oppdatere sin egen hjemmeside, slik at den så ordentlig ut. 

– Hjemmesidene til golfklubbene oppdateres ujevnt. Bare det at det er femten baner i Trøndelag; jeg visste ikke dét engang. De aller ivrigste vet nok det meste, men for den jevne golfer tror jeg det er et slikt behov. Det handler om å gjøre informasjon lettere tilgjengelig for de som spiller golf, men også å lage egne saker, med videoinnslag, blogg, tips, konkurranser og aktiviteter.

– Elias, who?

For å bruke seg selv som bilde på noe av problemet og utfordringene golfen sliter med, sier Ingebrigtsen at han for halvannet år siden ikke visste hvem som er Trøndelags beste golfspiller og golfproff på nivå tre i Europa.

– Jeg syns det er litt trist at jeg knapt vet hvem Elias er. Det er synd, og jeg vil si at jeg er rimelig sportsinteressert. På sikt håper jeg at dette også kan bidra til å bygge profilene til de beste også, slik at lokale medier også får opp øynene for golf. Jeg syns golfen fortjener det.

– Golf er Norges femte største idrett. Har du lest mye om golf i lokale aviser?

– Jeg kan ikke huske at jeg har lest om golf i Adresseavisa noen gang – aldri. Det kunne jeg absolutt tenkt meg. Jeg leser alt om golf ellers, på Norsk Golf og i VG, for eksempel.

Mest for bredden

Ingebrigtsen jobber til vanlig som spilleragent i selskapet Stars & Friends. Han har også erfaring med et lignede prosjekt, tronderfotball.no, som hadde som visjon å følge opp trøndersk breddefotball, som noe mer enn bare Rosenborg.

– Jeg er fersk og urutinert i forhold til golfen, men jeg er ingen fersking med tanke på det å bygge en slik informasjonsportal. Jeg tror jeg vet hva som skal til for at folk skal bruke sida som et nyttig verktøy. Jeg er ingen kjentmann i golfmiljøet, slik at jeg har ikke alle dører åpne. Her må det gjøres en jobb, og det er jeg ydmyk på.

– Men hvem er dette for; eliten eller bredden?

– Det skal være for alle, men mest for bredden. Dette blir ikke noen nyhetsportal for toppgolf, men toppene trengs for å ha noen å se opp til. Å vite hvem som er best, og vite hvordan det går med golftalentene i Trøndelag, er, viktig. Hadde du sagt til meg at Trondheim golfklubb spilte junior-nm i fjor, så hadde ikke jeg visst det. Men med en slik portal tror jeg flere hadde fått det med seg, og med alt som skjer nå med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura i USA, så tror jeg det ligger an til et løft for golfen både i Norge og Trøndelag.

Fra idé til virkelighet

Ideen til golfportalen fikk Ingebrigtsen på ferie i Marbella.

– Jeg satt i Marbella og så golf på tv. Ikke skjønte jeg da at det var siste gang på lenge at jeg fikk se en normal golfturnering. Etter det gikk det egentlig ganske kjapt. Da begynte prosessen med å tenke på hva en slik portal kunne inneholde. Jeg gikk inn og kikka på hjemmesidene, hva slags informasjon som lå ute, og hva behovet kunne være. Etter det har det vært mye jobb med å få det til å se bra ut.

– Hvordan har den foreløpige responsen vært?

– Alle har vært positive og syns sida ser bra ut, men jeg tror alle er litt spent på hva det egentlig er og hva det er den skal gjøre. Det tror jeg bare jeg må vise frem. Jeg tror alle har vært litt usikker på om dette er noe som skal inn på deres område, og da må jeg bare vise at det ikke er tilfelle. Målet er at dette skal bidra til å gjøre alle bedre. Jeg håper at dette er noe folk vil bruke, og kommer med tips, innspill og bidrag. Jeg kan ikke gjøre dette alene, så på sikt håper jeg å få med flere bidragsytere, for det er mye i trøndersk golf jeg ikke vet om.

– Som hva da?

– Det kan være gode golfhistorier, ting som er verdt for den trønderske golffamilien å vite om, artige ting med glimt i øyet. Jeg har nesten mer lyst til å skrive om den tolveren på hull 11, enn en birdie eller en hole-in-one.

Trøndergolf ble lansert klokka 8, fredag morgen.

Powered by Labrador CMS