LIV GOLF I MEXICO//

Startet som LIV-kaptein – nå er han ute i kulden

Hva skjer med LIV-golferne som erstattes av bedre spillere? Wade Ormsby vet svaret.

Når LIV Golf starter på Mayakoba, er det uten Wade Ormsby.
Når LIV Golf starter på Mayakoba, er det uten Wade Ormsby.
Publisert Sist oppdatert

Da LIV Golf arrangerte sin første turnering på Centurion Golf Club i London i fjor, ble de 12 lagene og 48 spillerne presentert med bass og trommer. Golf but louder.

Blant de 12 kapteinene var australske Wade Ormsby. Han fikk æren av å lede Punch GC, og hans lagkamerater het Matt Jones, Blake Windred og Ryosuke Kinoshita. Alle var de lokket til LIV Golf med penger fra det offentlige saudi-arabiske investeringsfondet (PIF).

Men når LIV Golf starter 2023-sesongen på Mayakoba denne uka, er verken kapteinen, Kinoshita eller Windred blant de 48 spillerne i feltet. Det australske laget Punch heter nå Ripper, og den nye kapteinen er Cameron Smith. Så hvor er det blitt av Wade?

Over halvparten borte

Spillerbytter har vært planen hele veien for sirkusdirektør Greg Norman og LIV Golf. Fra første dag har de jaktet bedre spillere med høyere status og flere følgere for å erstatte mange av dem som først sa ja til den saudi-støttede utbryterligaen.

En opptelling foretatt av Golf.com viser at bare 23 av de 48 som pegget opp i den første turneringen i London for knappe ni måneder siden, spiller i Mayakoba denne uka.

Og turneringsalternativene er få, om noen, for alle spillerne som ikke får plass på et av LIV-lagene. PGA-touren er de utestengt fra, majorturneringene er de ikke kvalifisert til, og flere runder i retten venter før framtiden på DP World Tour er klarlagt.

Totalt 68 spillere deltok i minst én LIV-turnering i fjor. Og fortsatt er det bare plass til 48 av dem. Så én etter én er de blitt satt på sidelinjen.

Wade Ormsby og Cameron Smith hadde det hyggelig sammen under LIV Golf Miami i oktober.
Wade Ormsby og Cameron Smith hadde det hyggelig sammen under LIV Golf Miami i oktober.

Reserven i Mayakoba

Listen er lang, og inkluderer navn som nevnte Ormsby, amerikanerne Turk Pettit og Hudson Swafford, engelskmannen Laurie Canter, thailenderne Sadom Kaewkanjana og Prachara Khongwatmai, sør-afrikaneren Hennie du Plessis, spanjolen Adrian Otaegui og den tidligere U.S. Amateur-vinneren Andy Ogletree.

Så hvor er de alle sammen? Vel, Swafford er nyoperert og dermed skadet. Men de fleste andre klynger seg til de få mulighetene de har på Asian Tour og DP World Tour, inntil videre. Det beste de kan håpe på, er å prestere så godt at de slår seg inn igjen på ett av LIV Golf-lagene. For andre veier synes foreløpig stengt.

Og hvor er Wade Ormsby? Punch-kapteinen som ledet det australske laget da de svarte London-taxiene kom kjørende med en helt ny golftour i fjor sommer?

Han er faktisk i Mexico, hvor årets første LIV Golf-turnering spilles på El Camaleón Golf Course denne uka. Han la selv ut beviset på Instagram. Et bilde fra treningsfeltet med et vann og et skilt i bakgrunnen – The Reserve at Mayakoba.

«Nice of them to put up a sign for me,» kommenterer en selvironisk LIV-reserve, etterfulgt av et svart hjerte.

Powered by Labrador CMS