NM Dag tre//

Stavnar stjal showet - overtok ledelsen og satte ny banerekord

Madelene Stavnar (22) viste lørdag hvor uforutsigbart golf er. For etter gårsdagens 80-runde, brukte hun hele 14 færre slag på tredjerunden, og overtok dermed ledelsen i NM.

Madelene Stavnar (t.h.) får gratulasjoner fra spillepartner Maiken Bing Paulsen etter en fantastisk runde.
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Alle som spiller golf vet hvor mye dagsform har å si. Den ene dagen havner alle slag akkurat der man ønsker, og det virker som at alle putter går i koppen. Mens på den andre dagen føles turen på golfbanen mer ut som en tur i skogen.

En som virkelig har fått oppleve golfens to ansikter denne uken er Madelene Stavnar (Vestfold GK).

Etter fredagens 80-runde trodde hun nok at sjansene for en kongepokal i årets norgesmesterskap var små. Snu klokken 24 timer frem er situasjonen helt annerledes.

– Det er golf i nøtteskall det. Man setter litt for mye press på seg selv også mister man det litt. Svingen er jo den samme fra den ene dagen til den andre, men mentalt sett var jeg ikke like til stede i går, sier hun til Norsk Golf.

Åtte birdier

For under lørdagens NM-runde var historien en helt annen. På de 18 hullene satt spillet mer eller mindre akkurat slik hun ville, og leverte imponerende åtte birdier og to bogeyer, til det som ble en sterk 66-runde.

– Denne runden var gøy! Det sier litt om hvor sjukt rart golf er, med 14 slag bedre enn i går, forteller hun, og legger til:

– På dager som dette er golf ganske mye enklere. Jeg ga meg selv sinnsykt mange birdiesjanser som jeg heldigvis tok vare på.

– På dager som dette er golf ganske mye enklere, sier Madelene Stavnar (i midten). Her sammen med Maiken Bing Paulsen (t.v.) og caddie-en Jonathan.

66-runden sørget for at hun er den nye lederen i årets norgesmesterskap med én runde igjen å spille.

– Jøss, det visste jeg faktisk ikke! Men det er der jeg vil være, svarer Stavnar når hun får vite at hun har overtatt ledelsen.

– Jeg tar det som god trening og setter ikke for høye forventninger til meg selv om morgendagen. Målet er å spille mitt eget spill og se hvor langt det tar meg i morgen, legger hun til.

Stavnar leder med ett slag over de to som ledet etter halvspilt turnering, Dorthea Forbrigd (Oslo GK) og Renate Grimstad (Stavanger GK), samt Anna Krekling (Oslo GK).

Ny banerekord

I tillegg til at Stavnar går inn i finaledagen med ledelse over sine nærmeste konkurrenter, kan hun også skryte av å ha satt ny banerekord.

Den gamle rekorden ble satt da det ble arrangert Garmin Norgescup i 2019. Da brukte Tuva Marie Isebakke (Nøtterøy GK) 71 slag på det som kalles «nye» Bjaavann.

Det blir spennende å se hvor lenge banerekorden på 66 slag holder.

Det betyr riktignok at rekorden har blitt slått tidligere denne uken, men ettersom Stavnars 66-runde er av det sjeldne slaget ble den formalisert i dag.

Jevnt i toppen

Når det gjenstår én runde golf igjen i norgesmesterskapet. Stavnar leder på scoren to under par (-2), med Grimstad, Forbrigd og Krekling (alle -1) hakk i hæl.

På solo-femteplass ligger Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) på to over par (+2), mens Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK, +5) og Maiken Bing Paulsen (Drammen GK, +6) fremdeles er med i tetkampen.

Renate Grimstad er en av mange som fortsatt er med i kampen om kongepokalen.

Det er duket for en spennende og nervepirrende finaledag på Bjaavann Golfklubb.

PS! Om du ikke er i Agder-området kan du se søndagens sisterunde på Eurosport og Discovery+ fra klokken 11.30.

Se hele ledertavlen her

Powered by Labrador CMS