Sterk norsk start i Australia

Marianne Skarpnord er oppe i toppen etter første runde av Women’s NSW Open i Australia. Seks norske spillere ligger topp-30 etter dag 1.​

Publisert

Torsdag gikk startskuddet for den fjerde europatour-turneringen på rad «down under». Etter åpningsrunden av Women’s NSW Open på Coffs Harbour Golf Club på Australias østkyst ligger Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) helt oppe på en 9.-plass.

Sarpingen åpnet turneringen med en bunnsolid 71-runde (-1) bestående av én birdie og hele 17 par. Det gir henne en avstand på fire slag opp til lederen Manon Molle fra Frankrike.

Skarpnord har hatt en fin start på sesongen og ligger på 15.-plass på tourens pengeliste, der høydepunktet var niendeplassen i sesongåpningen – hennes første topp-10-plassering på et halvannet år.

Ett slag bak Skarpnord følger den ferske proffen Celine Borge (Vestfold GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) på delt 17.-plass. Engzelius debuterte på europatouren med en 31.-plass – best av de syv norske spillerne som stilte til start.

Denne uken er det også syv spillere i aksjon, og hele seks av dem ligger blant de 30 beste. Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Caroline Martens (Oslo GK) deler 30.-plassen på +1 sammenlagt.

Karoline Lund (Losby GK) er den eneste som befinner seg utenfor cutstreken så langt etter en tung start på fem over par. Det holder til delt 82.-plass.

Leaderboard 

Powered by Labrador CMS