The Open Championship//

Stian og Sven har antrekkene klare: – Skal matche Hovland alle dagene

Første ordentlige turneringsdag er i gang og flere nordmenn har funnet seg til rette blant titusenvis av fans. Heldigvis er det ofte lett å se dem underveis.

Stian Leirstein (t.v.) og Sven Torgersen har et mål om matche antrekkene til Viktor Hovland hver dag. Dessverre fikk man ikke ordentlig se t-skjorten til verdensstjernen torsdag.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): Noen ganger er det lett å finne norske fans på golfturneringer. De har ikke nødvendigvis de største flaggene eller prater høyest, men finner man en gruppe med fargerike Lindeberg klær, er de mest sannsynlig norske.

Det svenske merket er klesleverandøren til Viktor Hovland, og har de siste månedene sendt artige og fargerike antrekk som nordmannen skal ha på seg. Denne ukens klesvalg har satt fyr på sosiale medier igjen, skriver Eurosport.

To stykker som på forhånd visste hvordan nordmannens garderobe kom til å se ut, er bergenserne Stian Leirstein og Sven Torgersen. De har nemlig «en god kontakt i Lindeberg» og har dermed skaffet seg akkurat de samme t-skjortene som Hovland skal ha på seg de neste dagene på Royal Liverpool.

– Vi har billetter til torsdag, lørdag og søndag, og har skaffet oss akkurat maken overdel som Viktor til alle tre, sier Leirstein til Norsk Golf på Royal Liverpool.

Om det er noen som lurer på hva Leirstein, Torgersen og Hovland skal ha på seg de neste dagene:

Norsk Golf møter duoen ved den sjette greenen, og de har nettopp sett Hovland legge utslaget sitt midt på green på banens første par-3 hull.

– Kom igjen Viktor! oppmuntrer Torgersen fra sidelinjen.

Bergenserne har vært i Liverpool siden onsdag formiddag, og det er uten tvil golf som står i hovedfokus de neste dagene.

– Vi rakk en runde i området i går, og det samme står på agendaen både fredag og lørdag. Så går turen rett opp hit igjen for å følge med på Viktor igjen, forteller Sven.

Stian Leirstein (t.v.) og Sven Torgersen har ikke latt noe være overlatt til tilfeldighetene når det gjelder antrekk.

Intervjuet av BBC

Det er ikke bare Norsk Golf som klarer å gjenkjenne at Stian og Sven er Hovland-fans. Tidligere på dagen kom en reporter fra BBC Radio opp til duoen for å høre om t-skjortevalget.

– Hun spurte ikke en gang. Hun bare skjønte at vi heide på Viktor da hun så hva vi hadde på oss, forklarer Stian, før han legger til:

– Hun spurte litt undrende om ikke alle disse plaggene var dyre, og da svarte jeg bare «don't tell my wife», men intervjuet gikk visst direkte på lufta så jeg kunne ikke ta tilbake det sa.

Planen for Leirstein og Torgersen de neste dagene er naturligvis å følge Norges store golfstjerne og heie frem noen birdier på veien.

Flere matchende antrekk

Bergensduoen er ikke de eneste nordmennene som har på seg Norges nye uoffisielle nasjonaldrakt i golf. Kompisgjengen Stephan Eide, Hans Olav Teksdal, Morten Lindberg og Martin Ostad fra Østlandet har også gått til innkjøp fire stykk dristige Lindeberg-gensere. Motivasjonen bak valget er todelt.

– Det er både for å kunne finne hverandre lettere i folkemengdene, men mest for å prøve og få tak i Viktors oppmerksomhet, sier Eide.

Martin Ostad (t.v.), Morten Lindberg, Hans Olav Teksdal og Stephan Eide nyter sin første major-turnering som tilskuere i matchende antrekk.

Allerede på det andre hullet står de kompisene helt inntil tauene for å komme nærmest mulig Hovland i dét han passerer på vei til ballen sin. Det er første gang gjengen opplever en major-turnering på nært hold, og de er åpenbart engasjerte.

– Dette er helt rått, sier Teksdal, rett etter Hovland har slått andreslaget sitt.

De fire, som til vanlig er å finne på Holtsmark GK i Lier, har billetter til turneringen torsdag og søndag. De andre dagene skal de spilles flere golfrunder i nærområdet i og rundt Liverpool.

– Man gleder seg ekstra til å spille golf selv etter å ha vært her og sett proffene. Målet er å prøve og spille enda bedre enn dem, sier Eide med et smil om munnen.

Turen hjem til Norge er lagt til mandag for å kunne få med seg så mye golf og så mange inntrykk som mulig.

Powered by Labrador CMS