Styrker satsingen på barn og unge

Golfforbundet forsterker grasrota med flere ressurser. Landslagstrener Jonas Lilja-Tverdal blir en del av teamet som skal jobbe med norsk golfs fremtid.

Publisert

– Vi er stolte av å kunne presentere et sterkt team som sammen med klubbene skal sørge for at vi får til et juniorløft i Golf-Norge de kommende åra, forteller Fredrik Due, avdelingsleder for NGFs bredde-og utviklingsavdeling.

De neste ukene samler han et slagkraftig team med ulike styrker.

  • I 12 år har Jonas Lilja-Tverdal jobbet med våre fremste spillere i Team Norway. Fra februar går han over i rollen som idrettsutvikler for barn og unge i breddeavdelingen.
  • Med på laget er Monica Andrén Gundersrud og Julie Christine Riis Lied, begge med solid utdanning og bakgrunn i golfmiljøet. I tillegg er Harald Haraldsen, juniorleder i Kristiansand GK, engasjert i en deltidsstilling på 20 % i 2021.
  • Teamet vil ledes av Anders Thelberg, barn- og ungdomsansvarlig i NGF sammen med jente- og kvinneansvarlig Benedikte Brynestad Grøtvedt.

Satser på barn og unge

– Vi har lenge hatt en plan om å øke satsingen på barn og unge. Med de økte ressursene har vi endelig teamet på plass. Hovedoppgaven blir å støtte alle klubbene som ønsker å videreutvikle juniorarbeidet sitt, forklarer Fredrik Due.

Han var selv overrasket da landslagstreneren ringte og flagget sin interesse for jobben i bredde- og utviklingsavdelingen.

At en så anerkjent trener som Jonas vil jobbe med barn og unge, er et kjempeløft for norsk golfs fremtid.

– At en så anerkjent trener som Jonas vil jobbe med barn og unge, er et kjempeløft for norsk golfs fremtid. Vi jobber for å utvikle både flere og bedre golfspillere. Når vi tar vare på alle, skaper vi morgendagens medlemmer.

– Samtidig finnes det en ny Suzann Pettersen og Viktor Hovland i bredden der ute. Den tankegangen må vi alltid ha med oss, sier Due.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I rollen som idrettsutvikler vil Jonas Lilja-Tverdal også tilknyttes Future Camp, talentutviklingsprosjektet som er bindeleddet mellom topp og bredde.

– Jonas er god på å se et større bilde, hele mennesket. Han kommer til oss med egenskaper, referanser og erfaring fra toppidretten som er gull verdt i arbeidet med barn og unge. Men her er det ikke nødvendigvis individer som skal utvikles, det er hele miljøer, poengterer Due.

Knytter tettere bånd

Breddesjefen får støtte av toppidrettssjef Øyvind Rojahn, som roser den avtroppende landslagstreneren. Og gleder seg over den økte satsingen på grasrota.

Sammen ser vi muligheten for å knytte enda tettere bånd mellom topp og bredde

– Jonas har gjort en kjempejobb for Team Norway i 12 år. At han nå har lyst på andre utfordringer, må vi respektere.

– Han skal fortsatt gjøre et viktig arbeid for Golf-Norge. Og sammen ser vi muligheten for å knytte enda tettere bånd mellom topp og bredde, sier Rojahn.

Fram til sommerens OL vil Lilja-Tverdal fortsatt følge opp Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud. Samtidig vil Geoff Dixon overta ansvaret for de yngre spillerne i Team Norway.

– Geoff har vært hos oss i fem år. Han har opparbeidet seg mye kunnskap og kompetanse, og kjenner mange av de yngste spillerne spesielt godt. Han vil også ta imot en ny spennende gjeng som nå er ferdig på college, sier Øyvind Rojahn videre.

– Men vi bytter ikke coach for Marianne og Tonje noen få måneder før OL. De skal få den oppfølgingen de trenger, og det blir en myk overgang.

Powered by Labrador CMS