Superavslutning for Tage

Erik Tage Johansen leverte varene og avanserte på Challenge Touren denne uken etter en svært god sisterunde.

Av Erik Pettersen:

To nordmenn klarte cuten på Challengetouren på La Gomera denne uken.

Søndag hadde Eirik Tage Johansen et godt utgangspunkt etter tre solide runder. Dagen startet bra, med tre birdies på de første seks hullene. Så sa det stopp, og en lang rekke med par fulgte, før Tage satte inn støtet og vartet opp med to birdies på turneringens siste to. Dermed ble det 67 slag, og et nytt byks oppover leaderboardet for Stavanger-proffen.

Til slutt havnet han på 29. plass, syv under par totalt.

Vinneren av denne ukens turnering, var i en klasse for seg. Amerikanske Brooks Koepka landet til slutt på 24 slag under par, med hele ti slag ned til nestemann på listen.

Elias Bertheussen startet turneringen bra på en spanske ferieøya, men helgespillet ble nedtur for Elias. Søndag ble det 75 slag,og av de som klarte cuten denne uken, var et kun én spiller under ham på leaerboardet.

Anders Engell og Knut Børsheim klarte dessverre ikke cuten denne uken.

________________________________

Runde 3

Under Fred Olsen Challenge de España var det to norske spillere som klarte å kvalifisere seg til helgespillet.

Elias Bertheussen leverte en runde to over par lørdag ettermiddag og falt dermed 21 plasser og er på 55. plass før sisterunden på søndag.

Med Eirik Tage Johansen gikk det litt bedre. Han fulgte opp med nok en runde to under par, og ligger på 35. plass med – 3 totalt etter fire birdies og bare to bogeys.  Johansens årsbeste på Challenge Touren er 14. plass som kom tidlig i mai. Med en sterk runde på søndag har han gode muligheter til å sette ny årsbeste.

Foreløpig ser det vanskelig ut å slå amerikanske Brooks Koepka, som leder turneringen overlegent på 19 under par. Lørdag hadde han åtte birdies og bare én bogey. Han har skaffet seg en luke på fire slag ned til Edouard Dubois.

For Knut Børsheim og Anders Engell blir dessverre uønsket helgefri. Nærmest kom Knut Børsheim, som fulgte opp torsdagens skuffende 74-runde med en god 70-runde fredag. Det var likevel ikke nok, og Fana-golferen endte to slag bak cuten.

Runde 2

Elias Bertheussen startet fredagens runde oppe på en delt 15. plass, men falt 19 plasser nedover leaderboardet etter en andrerunde på en over par (72). Bertheussens fire bogeys og tre bogeys gjør at han nå ligger to under sammenlagt, ti slag bak den amerikanske lederen Brooks Koepka, og seks bak en topp 10-plassering.

– Slet litt mer rundt banen i dag. Slo ikke ballen dit jeg ville og måtte jobbe hardere. Greit utgangspunkt etter halvspilt turnering, skrev Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

Slaget bak Bertheussen følger Eirik Tage Johansen, som fortsetter sin gode start på Challenge Tour-sesongen. Med to under for dagen klartet han 16 plasser, og endte to slag innenfor cutstreken.

Børsheim har ikke fått det til å stemme etter at han misset Europatour-kortet i fjor, og har misset fem av seks cuter i år, med forrige ukes 63. plass som sesongbeste.

Anders Engell leverte sin andre strake 74-runde, og var seks slag unna å klare cuten.

Runde 1

Elias Bertheussen vartet opp med seks birdies i åpningsrunden av Fred Olsen Challenge de Espana.

Med tre bogeys også på scorekortet signerte Trondheims-golferen dermed for en solid 68-runde på tre under par. Det gir ham en delt 15. plass så langt sammen med fem andre spillere, fem slag bak franskmannen Edouard Dubois på toppen av leaderboardet.

Elias startet sesongen på Asian Tour hvor han raskt klarte å etablere seg med gode resultater, men har de siste ukene vært tilbake på europeisk jord. Han sesongåpnet på Challenge Tour i Belgia forrige uke, der det til slutt ble en 64. plass.

– Prøve på en litt lav runde i morgen så jeg kanskje kan være med og kjempe litt i helgen, skriver han på sin Facebook-profil.

Fire norske spillere er på plass på Tecina Golf på La Gomera denne uken, og Elias er den eneste nordmannen innenfor cutgrensen etter første runde.

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) åpnet med en runde på en over par (71), og deler 62. plassen ett slag utenfor cutstreken.

Knut Børsheim (Fana GK) har hatt en tung sesong så langt med fire missede cuter, før han klarte sin første cut for året i Belgia forrige helg hvor han måtte ta til takke med en 63. plass. Nå står han igjen i fare for å misse cuten, etter en 74-runde torsdag. Det gir ham en delt 94. plass sammen med Anders Engell (Grønmo GK).