Sur bogey på det siste hullet ødela for Reitan

Alle de tre norske spillerne i British Masters på Hillside GC misset cuten. For Kristoffer Reitan skjedde det på en ekstra kjip måte.

Publisert

Etter en tung åpningsrunde på 74 slag var Kristoffer Reitan (Oslo GK) i ferd med å slå kraftig tilbake på fredagens andre runde.

Med en eagle på Reitans andre hull for dagen, banens hull 11, fikk han akkurat den startet han ønsket seg, og da han fulgte opp med to birdies på de neste to hullene, hadde han plutselig klart å klatre over cutstreken allerede i løpet av den første timen ute på banen.

21-åringen mistet et slag med dagens første bogey på hull 7, men tok det tilbake igjen med en birdie syv hull senere. Den løftet ham på innsiden av cutgrensen, og derfra og inn var han avhengig av å gå de resterende fire hullene på par for å få med seg helgespillet.

Dessverre ble det en sur bogey på det aller siste hullet som gjør at Reitan må reise slukøret hjem – til tross for den solide 69-runden.

Reitan har klart cuten i halvparten av de ti turneringene han har spilt så langt i sin debutsesong på europatouren. Han har allerede rukket å bokføre to topp-15-plasseringer, med femteplassen i ISPS Handa World Super 6 Perth i februar som høydepunktet så langt.

For øyeblikket ligger han på 119.-plass på tourens poengliste, ni plasser bak plassen som sikrer forlenget arbeidstillatelse på touren for neste sesong.

Heller ikke for Espen Kofstad eller Kristian Krogh Johannessen blir det helgespill i England. Kofstad var oppe på 43.-plass etter å ha åpnet på en runde på én under par, men falt til 95.-plass med en runde på én over par fredag.

Der endte også Krogh, som nå har startet sin debutsesong på europatouren med ni missede cuter på rad. Selv om det ikke blir noe lønn på Krogh denne uken heller, kan han trøste seg med at fredagens runde på 70 slag (-2) var hans første europatour-runde under par denne sesongen. Forrige uke klarte han også cuten på Challenge Tour i Spania, og forhåpentligvis er dette tegn på at han er i ferd med å komme seg opp fra den dype bølgedalen han befinner seg i.

Øverst på leaderboardet er det engelskmannen Matt Wallace som leder med tolv under par sammenlagt, ett slag foran svenske Niklas Lemke, Ross Fisher fra England og belgieren Thomas Detry.

Powered by Labrador CMS