COLLEGE-GOLF//

Svensk sensasjon i storform før finalen

Sveriges college-sensasjon, Ludvig Åberg, har hatt en bedre uke enn de fleste. Og den kan toppes med seier i det individuelle mesterskapet mandag.

Denne uka mottok Ludvig Åberg den gjeve prisen Ben Hogan Award for andre år på rad.
Publisert Sist oppdatert

I dag starter finalespillet i den amerikanske college-golfen for herrer. Over fire runder med slagspill skal den individuelle vinneren av NCAA Division 1 Championship kåres – før de åtte beste lagene fortsetter med matchspill fram til onsdag.

I startfeltet finner vi tre nordmenn: Michael Mjaaseth (Arizona State), Mats Ege (East Tennessee) og Gregory Solhaug (Oregon). Men før turneringen er alles øyne rettet mot en svenske.

For alle forventer at Ludvig Åberg stikker av med det individuelle troféet.

Bor med nordmenn

I løpet tiden på Texas Tech har 23-åringen fra Eslöv i Sverige utviklet seg til den beste collegespilleren i USA. Denne sesongen har han vunnet fire av ni collegeturneringer. Han topper i dag verdensrankingen for amatører. Samtidig leder han PGA Tour University-listen suverent, og går rett inn på PGA-touren når collegelivet om få dager er over.

Allerede i mars, da Norsk Golf besøkte det skandinaviske kollektivet i Lubbock hvor Åberg bor sammen med sine to norske studiekamerater, Bård Bjørnevik Skogen og Carl Didrik Meen Fosaas, spilte Åberg med PGA Tour-stjernene i Valspar Championship.

Og uansett hvordan det går på Grayhawk Golf Club i Arizona de neste dagene, kan «Ludde» se fram til en ganske så lys tilværelse som golfproff . Han kan også se tilbake på ei helt ålreit uke.

Denne uka mottok han prestisjetunge Ben Hogan Award for andre år på rad, og er den eneste sammen med Jon Rahm som har oppnådd det. Viktor Hovland mottok det samme troféet før han ble proff i 2019. Og naturlig nok sammenlignes nå Åberg med nettopp den norske sensasjonen.

For i løpet av uka har «Ludde» også blitt nominert til to andre gjeve priser. Han er finalist i utdelingen av både Fred Haskins Award og Jack Nicklaus Award. Og mellom pokalene og nominasjonene gikk den suverene svensken en gnistrende 59-runde, som nå skremmer vannet av hele startfeltet i NCAA Championship.

Nesten 58 slag

Bare to dager før den store finalen var Texas Tech-gjengen samlet på Kierland GC, ikke langt fra Grayhawk GC hvor det skal konkurreres de neste dagene. Resultatet kan du se på Red Raiders´egen Twitter-konto:

Foran og bak kameraet er en fornøyd head coach, Greg Sands, som filmer Åbergs putt for 58 slag på den siste greenen. Det ender med tap-in for 59 slag. Og den andre gratulanten i videoen (til høyre i bildet) er roomie og medspiller Bård Bjørnevik Skogen.

– For ett og et halvt år siden spilte jeg bedre enn «Ludde» i fem, seks måneder. Da var det han som sleit med spillet. Nå har det gått tråere for meg. Men jeg vet jo at jeg kan, at jeg bare må stå på og jobbe videre, sa Skogen da vi besøkte det skandinaviske kollektivet i mars.

Siden den gang har også Skogen fått en opptur i individuelle turneringer med Texas Tech. Og Fosaas har – som Mats Ege – spilt seg til det siste steget i U.S. Open-kvalifiseringen sammen med Åberg.

PS! Du kan følge finalene i NCAA Championship på Golfstat.com.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS