Genesis Invitational//

Sylskarpt siste ni for Hovland: – Deilig

Genesis Invitational har ikke vært en lett turnering for nordmannen, men på de siste ni hullene på Riviera Club klarte han endelig å havne i flytsonen.

Publisert Sist oppdatert

Endelig skulle det løsne litt for Viktor Hovland. De siste rundene har det vært enten eller, men på de siste ni hullene i California skulle birdietoget endelig komme.

Fire birdier, null bogeyer og resten par ble avslutningen for Ekeberg-mannen.

Dagens første birdie kom på det ellevte hullet for han la seg i greenkanten på andreslaget. Eagle-putten kom akkurat ikke frem, men en tap-in birdie sier man ikke «net takk» til. På det trettende kom birdie nummer to. Innspillet på 141 meter la han på fire meter, og den påfølgende putten rullet i koppen.

De siste tre hullene var han enda heitere. Både på hull 16 og 17 senket han gode putter for å få to birdier på rad, og det kunne fort blitt en tredje på avslutningshullet. Da sto han igjen med 1,5 meter, men den streifer akkurat forbi hullet.

Uansett var Hovland en fornøyd mann etter runden.

– Å gå fire under på back-nine er ganske deilig, spesielt med den starten hvor ingenting ser ut til å gå veien, forteller han til Discovery+ etter runden.

– Det var en tung dag, men på de dagene er deilig å komme seg rundt på 69 slag, spesielt på en vanskelig bane som dette, tilføyer han.

I motsetning til gårsdagen var det nærspillet som skulle bidra søndag - noe som er satt i ekstra fokus med ny trener. På sisterunden var det faktisk denne delen av spillet ha tjente flest slag (1,18 slag) i forhold til resten av feltet.

Tung start

I «drømmegruppe» med Rory McIlroy og Justin Thomas ble dog starten tung. Det var lite som gikk veien for Hovland, og dagens første bogey kom allerede på det andre hullet.

Derfra måtte han stadig kjempe seg til par-ene, helt til firkant nummer to kom på scorekortet på hull åtte.

Begge spillepartnerne til nordmannen slet også med å finne flyten denne søndagen. McIlroy samlet med seg fire birdier, men de ble nullet av fire bogeyer og dermed havner han på delt 29. plass. Justin Thomas på sin siden leverte også en runde på 69 slag og ender derfor likt med Viktor Hovland på 20. plass.

Det er nærspillet som er i nordmannens fokus for tiden og han forteller til Discovery+ at han er svært fornøyd med utviklingen allerede.

– Forbedringen har vært dritbra. Det er ikke perfekt enda, men det er ikke det vi måler akkurat nå, vi måler progresjonen. Vi har tatt et helt sykt stort steg denne uken, forteller han.

Nå venter det en liten ukes turneringspause for Hovland. Istedenfor for å dra til Palm Beach i Florida, setter han seg heller på flyet til Las Vegas for å trene med Joseph Mayo.

Neste turnering på programmet blir derfor Arnold Palmer Invitational.

«Uslåelige» Jon Rahm vinner nok en gang. Det er allerede hans tredje seier så langt i år.

Her er resultatene i Genesis Invitational

Powered by Labrador CMS