KLUBB-NORGE//

Tar grep på hjemmebane: – Vil fortsette den gode utviklingen

Det var på Bærum GK det startet. Nå blir Marius Thorp daglig leder i barndomsklubben.

Marius Thorp blir ny daglig leder i Bærum GK fra 1. oktober. Her avbildet under tiden i Oslo GK.
Marius Thorp blir ny daglig leder i Bærum GK fra 1. oktober. Her avbildet under tiden i Oslo GK.
Publisert Sist oppdatert

Marius Thorp fra Bærum GK var et av Golf-Norges største talenter, og ble første norske vinner av Silver Medal som beste amatør i The Open 2006.

I dag er han mer kjent som ekspertkommentator i Discovery. Men nå er ringen sluttet. Fra 1. oktober overtar han som daglig leder i klubben han vokste opp i.

– Det er riktig. Jeg har sterke bånd til Bærum GK. Det var jo her jeg fikk boltre meg fritt og utvikle meg hver eneste dag som spiller, og nå som ansatt, sier Marius Thorp til Norsk Golf.

Den beste kandidaten

De siste fem årene har han vært golf- og markedsansvarlig i klubben, og jobbet tett sammen med Bente Rosenberg, som sa opp jobben som Bærum-sjef tidligere i sommer.

– Det føltes riktig og komme tilbake for snart fem år siden, og det føles riktig å takke ja til denne muligheten nå. Jeg håper å fortsette den gode utviklingen som Bente har ledet, og være en god representant for klubben min, sier den nye daglige lederen.

Styret i Bærum GK mottok 39 søkere til jobben. Etter en grundig intervjuprosess var det Thorp som fikk tilbudet.

«Styret mener helt klart at Marius er den beste kandidaten for stillingen, og det er svært gledelig at han ønsker å fortsette det gode arbeidet som er igangsatt med videreutvikling av klubben og det nye simulatorsenteret,» skriver styret på sine nettsider.

Thorp selv er ydmyk til oppgaven som ligger foran ham.

– Det var litt frem og tilbake om jeg skulle søke da jeg trives godt med det jeg gjør i dag. Men også jeg har ambisjoner og et ønske om å ta nye steg. Jeg beveger meg litt ut av komfortsonen, men det tror jeg er veldig bra for meg.

– Jeg vil nok trenge litt tid og tålmodighet i begynnelsen for å finne min vei og min måte å gjøre ting på, men jeg har stor tro på at dette skal bli veldig bra, poengterer han.

En utsatt stilling

Det er ikke å legge skjul på at rollen som daglig leder i golfklubb er en utsatt stilling. Arbeidsoppgavene er mange, ressursene begrensede, været uforutsigbart, kravene høye og meningene mange. I snitt sitter en daglig leder i Golf-Norge i bare to år.

– Da er det ikke enkelt å skape den ønskede utviklingen og kontinuiteten?

– Det har du helt rett i, sier Thorp, og forklarer hvordan han tenker å overleve i jobben:

– For min del handler det om å legge fokus på de viktigste områdene for at medlemmer og gjester skal trives når de er på klubben. Om man bruker tilbakemeldinger fra undersøkelser, kan man enkelt finne ut hvilke områder golferne vektlegger, hva som er viktig for majoriteten. Det er der fokuset må ligge.

– Samtidig blir det viktig for min del å ha de riktige menneskene rundt meg – slik at vi sammen kan levere et godt produkt, sier han.

Og til alle dere som nå er engstelige for å miste én av Norges aller dyktigste ekspertkommentatorer på tv, uansett idrett, når han nå blir daglig leder i barndomsklubben:

– Det blir ingen store endringer der, forsikrer han. – Jeg er veldig takknemlig ovenfor klubbn min som er positive til jobben i Discovery.

Powered by Labrador CMS