PGA Tour//

Tårevåt seier for Villegas

Camilo Villegas har opplevd noe av det verste man kan som forelder – å miste et barn. Tre år etter tragedien tok han til tårene da han vant Bermuda Championship.

Det ble en følelsesmessig feiring for Camilo Villegas søndag.
Det ble en følelsesmessig feiring for Camilo Villegas søndag.
Publisert Sist oppdatert

I juni 2020 sa Villegas, den gang da på Korn Ferry Tour, med tårer i øynene at hans 22 måneder gamle datter Mia hadde fått en svulst på hjernen og i ryggraden. Måneden etter døde Mia.

De siste tre årene har med andre ord vært knalltøffe for colombianeren. I tillegg har han notert seg for en rekke svake resultater de siste årene, og da han jobbet som ekspert under Wyndham Championship i august, hintet han om at han kanskje skulle legge golfkøllene på hylla.

Men han valgte å ikke gi seg. Forrige uke var han centimetere unna seier, men Erik van Rooyen satte en putt for eagle på det 72. og siste hullet under  World Wide Technology Championship, som gjorde at Villegas ble nummer to.

Uken etter fikk han sin søte revansje, da han vant PGA-turneringen Bermuda Championship, og denne gangen var det ingen som kunne stoppe colombianeren.

– Det er vanskelig å sette ord på det. For en reise. Jeg elsker golf, det har gitt meg så mye fine ting. Men prosessen har gitt meg mange spark bak, sa han ifølge Golf Digest etter søndagens seier. 

Søndagens runde på seks under par var den nest beste i hele feltet. Svenske Alex Noren øynet sin første seier på PGA-touren og ledet både etter dag én, to og tre, men det var colombianeren som vant. Etter fire runder endte han 24 slag under par, som gjorde at han var to slag foran Noren etter 72 spilte hull. 

Et gløtt opp på himmelen da seieren var sikret.
Et gløtt opp på himmelen da seieren var sikret.

– Jeg vil takke alle som har støttet meg på denne reisen. Støtten har vært utrolig. Den har bare blitt større og større. Mia har sett på og smilt mens jeg har spilt denne uken. Hun er hvor hun trenger å være, sa han søndag.

Triumfen var hans første på PGA-touren på hele ni år. Sist gang han kan kunne strekke hendene i været etter en seier på den største scenen i golf, var 17. august 2014, da han vant Wyndham Championship. Totalt har han fem triumfer på PGA-touren. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS