KONGEN TILBAKE//

Tiger bekrefter: Gjør comeback på PGA Tour

Den tidligere verdenseneren er påmeldt til The Genesis Invitational.

Tiger Woods er tilbake og melder seg klar til turneringen på Rivera neste uke.
Publisert Sist oppdatert

Spinntallet på Golf-Twitter gikk i været lørdag kveld da Tiger Woods med få ord annonserte sitt comeback på PGA-touren.

Sportens største stjerne stiller til start i The Genesis Invitational neste uke, en turnering hans veldedighetsorganisasjon er vertskap for.

En stor turnering

Woods var sist i aksjon sammen med sin sønn Charlie i PNC Championship i desember. Tidligere samme måned deltok han også i The Match som partner for Rory McIlroy mot duoen Jordan Spieth og Justin Thomas.

Men PGA-touren er naturligvis noe helt annet. Og i en slik konkurranse har vi ikke sett amerikaneren siden han vinket farvel til St Andrews etter to runder i The Open Championship i juli.

Den årlige turneringen på Riviera har alltid vært blant de største i kalenderen, men har økt i status etter at Woods ble vertskap. Og denne sesongen er også premiepotten løftet til 20 millioner dollar, som en av PGA-tourens «elevated events».

Jakter rekord

Det siste garanterer også et sterkt startfelt hvor de fleste av de beste er med.

Det gjelder også Viktor Hovland, som sammen med de andre stjernene på PGA-touren er forpliktet til å delta i de 13 utvalgte turneringene for å få utbetalt summene de allerede har tjent opp gjennom det såkalte Players Impact Program.

Det knyttes stor spenning til hva Tiger Woods faktisk kan levere etter måneder på sidelinjen. Og prestasjoner før det som ikke var altfor imponerende, som på Old Course i fjor sommer.

Woods selv jakter selvsagt rekorder. I 2019 tangerte han Sam Sneads rekord på 82 seirer på PGA-touren ved å vinne Zozo Championship. Men 47-åringen har faktisk aldri vunnet på 11 tidligere starter på Riviera.

Powered by Labrador CMS